Last news in Fakti

4 Март, 2016 08:32 2 091 6

Юлиан Попов: Армията е като плуването

  • армия-
  • служба-
  • наборници
Юлиан Попов: Армията е като плуването - 1
Снимка: Факти.бг
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Пак се заговори за казарма. Армията е като плуването. Ако хвърлиш 10 българи в дълбоката вода, 80% ще се удавят (само 20% от българите могат да плуват).

Един от проблемите на задължителната казарма е, че тя е възможна само, ако армията се превърне в добре работеща образователна институция. Това коментира в профила си във Фейсбук блогърът и бивш служебен министър на екологията Юлиан Попов.  

Преди 89-та година тя не беше такава. Сега вероятността да се превърне в образователна институция е, според мен, много по-малка, отколкото преди 89-та година. Навремето много хора бяха повредени от армията, просто защото не им издържаха нервите. Излизаха потиснати и ненаучили нищо.

Такава армия не е особено полезна за сигурността на страната и не е никак полезна за изграждането на "мъжки характер" каквото и да означава това глупаво клише.

Затова ако някой иска да се занимава с характера на хората или със сигурността, по-добре да тръгне от образователната система. Там хората ще трябва първо да се научат да четат и пишат, сега 40% не умеят, а после може да се помисли и за националната сигурност и мъжкия характер.

Или женският характер, който може би е по-устойчив от мъжкия. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 уродее

    1 2 Отговор
    Юлиянеее, кой ти плати да напишеш тая абсолютно невярна смрад във фейса бе. И мислиш ли че ще има човек със здрав разум който да повярва на шизоидните ти безумни лъжи.
  • 2 Ник

    2 2 Отговор
    Абсолютни глупости! Тезата на автора изглежда така сякаш и той не вярва в нея!
    Тоталния разпад на държавата и масовото превъоръжаване на всички държави ни поставя под сериозен риск. Това жалко подобие на платена професионална армия не е в състояние да изпълнява задачите по отбрана. Ние сме 300 км. граница по ширина и реално с тази армия можем да бъдем превзети за около 5 до 10 часа. До преди 89 година само школите за запасни офицери произвеждаха около 3 000 души на година. Бяхме в състояние да съберем 500 хил. армия за броени дни. Дори и лошо въоръжена, няма държава, която не би взела под внимание такава числености. Сега с тези 20 хиляди, на това отгоре лошо въоръжение кой можем да удържим при битка? ..........
  • 3 999

    2 2 Отговор
    Тоя е прекалил с че......те, та Израел трябва да са се издавили до един с тая три годишна казарма. Да уточня те са 8 милиона почти колкото нас и може би имат най добрата армия в света. В България явно се публикуват само платени статии, не виждам друга причина да се плещат такива глупости.
  • 4 опсмопсус

    1 3 Отговор
    Турция може да ни сгази за 3 дни.И ще обесят де що има политици в народното събрание!
  • 5 goni

    2 2 Отговор
    Австрия въведе задължителна военна служба! Така наречената наборна армия. По въпроса бе проведен референдум на , който се получиха изненадващи резултати! Не знам от кого се чувстват заплашени австрийците, може би от Германците!:)
  • 6 стоян георгиев

    0 0 Отговор
    поредната глупост е тази идея за връщането на задължителната армия,хубавото е че няма да се осъществи.ако стане работата обаче ще бъде голям смях,първо децата на тези дето са голяма работа ще бъдат освободени,после децата на по-малката работа ще хванат връзки и ще скатават,а накрая армията ще разчита на циганите и турците :)))голям смях ще падне!иначе е прав министъра армията ни бе гола вода и преди 89 когато бе задължителна.едни крадливи пияндета с шкембаци до петите се правиха на военни специалисти във времето между две напивания,а наборниците и до днес си спомнят за гротеската в която са участвали.