Отидете към основна версия

4 281 6

Идиоти сме. И те го знаят

  • борисов-
  • боршош-
  • пеевски-
  • жотева
Снимка: Факти
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Те наистина ни смятат за идиоти. Лошата новина е, че май са прави. След тоталната си излагация със заплахите към Къдринка Къдринова Бетина Жотева контраатакува с безумното твърдение, че журналистическият въпрос към нея бил хибридна атака. Вярно, каквато ни журналистиката, такъв ни и СЕМ-а. Не е тайна, че професията ни боледува, обезсилена от всевъзможни зависимости. Но когато от журналистическо преминеш на чиновническо поприще, не е нужно да демонстрираш чак такова презрение към пишещото братство. Да си чак толкова зъл към бившите си колеги е своеобразна форма на еничарство. Пък и нали се твърди, че няма бивши журналисти. Покойният Митко Цонев, който също извървя този път и се върна към професията е пример, че всичко си е до човека. Иначе декларациите и подписките са хубаво нещо, демократични инструменти, ама...доказано непродуктивни в наши условия. С декларация и подписка са завършвали не една и две обществени драми. Както и с комисия.

Комисия ли споменахме? Амнистията, която Мирослав Боршош получи от Борисов, му даде смелост, самочувствие и полет на фантазията да формулира нелепата словесна и най-вече смислова конструкция, че атаката срещу него е атака срещу НДК и, Боже господи, председателството ни на ЕС. Какво ли целят заговорниците - някоя плоскост от тавана да падне на главата на клетия Жан-Клод Юнкер и да закрием Европейския съюз. Най-вероятно. Сега комисия ще бистри успоредно с прокуратурата, колко е бил солен боршът и права ли е била Лили Павлова да разбърка тенджерата.

Друга комисия ще се катери по генералските еполети на президента Радев. Заради предполагаемото му лобиране за шведските "Грипен"-и. Хора, доскоро не влизали в асансьор, започнаха да изказват експертни мнения за плюсовете и минусите на различни марки и модели бойни самолети. И децата разбират, че управляващите водят безсмислена война с президента, но опитите тя да бъде облечена в някаква принципност продължават. Напълно ненужна, но ожесточена война. Ситуацията е толкова нелепа, че Борисов се усети и проведе тушираща напрежението среща с Радев. Но Цветанов вече бе пуснал един откос и о.р. военният нямаше как да не отвърне. И започна вербални задявки с втория в ГЕРБ, което не подхожда на ранга му. А управляващите, които миналата есен оставиха впечатлението, че умишлено загубиха президентските избори с обречената си кандидатура, още не могат да преглътнат, че това се е случило. И гледаме поредна пиеса - този път с комисия и изтребител. Щом аудиторията е подходяща...

В градацията на абсурдите няма как да не заеме видно място отбелязването на поредната годишнина от протестите срещу назначаването на Делян Пеевски за шеф на ДАНС. Какво точно празнуваха тези хора - това, че вече не са представени парламентарно или че вместо да избодат очи, изписаха вежди на Пеевски и сега той, освен че пак е депутат, е сред най-влиятелните и заможни българи.

Като естествен похлупак на гозбата ни от абсурди дойде и новината, че фирма на джебчийски тартор е ремонтирала Народното събрание за 2 милиона лева. Което си е целокупно бюджетно преджобване на сите българи заедно. Май наистина сме идиоти. И те го знаят.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини