Отидете към основна версия

2 971 24

На „Позитано“ 20 вече усещат миризмата на кокала

  • бсп-
  • избори-
  • парламент-
  • власт
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Коментар на Владимир Танев във „Фейсбук“

Голяма гюрунтия иде от столетницата напоследък. Не съм членувал в тази партия, но опитът ми подсказва – БСП вече се гласят за власт. Само това ще да е обяснението за все по-шумните кавги. Червеният функционер е с невероятен инстинкт.

Дори и с фибрите си той усеща задаващата се власт, позиции и привилегии. А наближи ли такова време, другарят/другарката стават неспокойни. Девет години политически глад прави партиеца припрян и изнервен. И ето в такава среда скандалите стават ежедневие. Издигнали се от нищото политически ноубодита с фалшив апломб сочат „правата“ истина на утвърдени червени дейци. Всъщност, няма лошо да желаеш властта и да се бориш за нея.

Първо, обаче, трябва да предизвикаш предсрочни избори. След това да ги спечелиш. А накрая да съставиш коалиционен кабинет. Предшественикът на Корнелия Нинова бе дълго време шампион по губене на избори. През тези години Цветанов направи цяла колекция от часовници. Ето защо Нинова трябва да насочи енергията в правилната посока. Засега тя е в свирката...

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини