Last news in Fakti

2 Октомври, 2018 06:29 2 957 24

На „Позитано“ 20 вече усещат миризмата на кокала

  • бсп-
  • избори-
  • парламент-
  • власт
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Коментар на Владимир Танев във „Фейсбук“

Голяма гюрунтия иде от столетницата напоследък. Не съм членувал в тази партия, но опитът ми подсказва – БСП вече се гласят за власт. Само това ще да е обяснението за все по-шумните кавги. Червеният функционер е с невероятен инстинкт.

Дори и с фибрите си той усеща задаващата се власт, позиции и привилегии. А наближи ли такова време, другарят/другарката стават неспокойни. Девет години политически глад прави партиеца припрян и изнервен. И ето в такава среда скандалите стават ежедневие. Издигнали се от нищото политически ноубодита с фалшив апломб сочат „правата“ истина на утвърдени червени дейци. Всъщност, няма лошо да желаеш властта и да се бориш за нея.

Първо, обаче, трябва да предизвикаш предсрочни избори. След това да ги спечелиш. А накрая да съставиш коалиционен кабинет. Предшественикът на Корнелия Нинова бе дълго време шампион по губене на избори. През тези години Цветанов направи цяла колекция от часовници. Ето защо Нинова трябва да насочи енергията в правилната посока. Засега тя е в свирката...


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Donchev

    36 24 Отговор
    след жан виденовата зима и фалита на ктб не ми се мисли какво още могат да сътворят коалицията бсп & дпс иска ми се хората да са помъдрели

    Коментиран от #2, #20

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Мирен преход Да ама НЕ

    34 18 Отговор
    БСП-ДПС-ДС-най голямото зло за България........
  • 4 Снайперист

    18 2 Отговор
    ПАМЕТНИК ЗА ВЕЛИКИЯ ФЮРЕР !
  • 5 Шалом

    21 12 Отговор
    Българските комунисти-терористи – с чужди пари срещу своя народ
    Срамно и недостойно е, че днес български улици и читалища носят имената на измислени антифашисти
  • 6 Тях червеното знаме роди ги

    18 8 Отговор
    На практика у нас промените се извършваха в по-голямата си част от елита на бившата комунистическа партия и нейните тайни служби. В България нямаше готов „контра-елит”, който енергично и решително да прекрати комунистическите практики и да започне градеж на демократичен капитализъм. Поначало и в останалите посткомунистически страни процесите на изграждане на про-капиталистически контраелит не бяха приключили. Това, което отличава България са неизживените илюзии на новопоявилите се „демократи” в способността на българския народ бързо да преодолее своите социалистически илюзии. Посткомунистическите елити, доминирани от „бившите” комунисти чак до 1997 г. не посмяха се реформират икономическата система на социализма и на пракитка се бореха социализмът да стане „демократичен”. Това може да бъде обясненно и с неизживените социалистически илюзии и балкано-ориенталския манталитет на огромното мнозинство от българския народ. Дори и досега близо половината от българите смятат, че сам по себе си комунистическият идеал е прекрасен. А повече от половината, вероятно с основание вярват, че при комунизма са живеели по-добре. Странно е, че така смятат и много млади хора, родени след 1989 г., които няма как да имат реален спомен как се е живяло при „реалния социализъм”. Затова и до днес, според изследване на Колумбийския университет в САЩ, българите са сред десетте най-нещастни нации в света. Имаме самочувствието на несравнимо по-бедни от нас африкански народи и даже сме за
  • 7 българче

    11 18 Отговор
    Дивите дебили изпoлзват всяка новина за БСП за да плюят по дружния живот и социалната държава. Факт е, че социалистите просто искат да ибат мамата на егоистите и хората да живеят що- годе дружно. Най- големият страх на егоиста е - някой да не му вземе нещо, или да го принуди да даде. Затова ще продължават да реват по сайтовете, защото НА СТРАХА ОЧИТЕ СА ГОЛЕМИ.

    Коментиран от #8, #10

  • 8 Баба Гицка

    5 16 Отговор

    До коментар #7 от "българче":

    Абсолютно!
    Истинският социалист ако има две ризи, едната я дава на другия.

    Коментиран от #9, #11

  • 9 българче

    10 0 Отговор

    До коментар #8 от "Баба Гицка":

    Да, дава я. И понеже всеки има риза, егоистите наричат това "уравниловка".
  • 10 Обективен

    12 1 Отговор

    До коментар #7 от "българче":

    Ъмм, може, сега обаче остава да обясниш и позитанците какво общо имат със социализма, освен името на партията?
  • 11 Ефтини сензации

    21 6 Отговор

    До коментар #8 от "Баба Гицка":

    А всъщност ако истинския цоциалист има две ризи, то веднага открадва още една!
  • 12 Ефтини сензации

    23 7 Отговор
    Комунистическото простолюдие винаги се е стремяло да открадне, убива, разрушава и унищожава...
    От тая прокълната партия не очаквайте нищо добро това е банда от крадци, мошеници, убийци произлезли от дъното на обществото, изкласили в благодарение на съветската окупация на България, и унищожили и превърнали народа български в безформермена маса без никаква инициатива и желание за успех....

    За тези си престъпления, комунистическото простолюдие трябваше да бъде унищожено, нелепата им партийка забранена! А всеки дръзнал да пропагандира тая зараза комунизма да влиза моментално доживот в затвора или да бъде разтрелван!
  • 13 Стамат

    12 1 Отговор
    Да не се задавят с кокала само.
  • 14 Byg

    19 5 Отговор
    Пак каруцата пред магарето.Няма да има предсрочни избори , а на редовните пак ГЕРБ ще е напред , така че да си налягат парцалите и ризите и заедно с руменчо да свършат нещо полза на България а не егоистично да квичат за власт.
  • 15 Андрей Найденов

    23 8 Отговор
    Не съм защитник на Борисов но от двете злини който могат да управляват държавата той е по малката.Много добре помня социализма,празните магазини липсата на горива по бензиностанциите километричните опашки за какво ли не.Изживях пирамидите,фалита на банките,безумната инфлация и смяната на парите.Зимата на Жан Виденов,КТБ,проекта Беляне,безумното и безлично правителство на Орешарски при което държавата буквално спря.Всичко това е проектирано от Кремъл изпълнено от БКП-БСП и целта винаги е била обедняването е ограбването на българския народ,защото бедния човек се манипулира и контролира много лесно.Ако в България средната заплата е 3000лв а пенсията 1500лв на никой няма да го впечатли цената на тока,парното и хляба,хората ще започнат да мислят и няма да си продават достойнството на запад да се обезлюдява държавата и навсякъде да ни превземат неграмотни цигани.И точно за това не искам комунистите повече никога да се докосват до власта.

    Коментиран от #17

  • 16 месара

    9 3 Отговор
    абе те се гласят за власт от почти десет години, ама нещо не им се получава! защо ли?

    Коментиран от #21

  • 17 АНДРЕЙЧООООООООУУУУУУ....

    5 1 Отговор

    До коментар #15 от "Андрей Найденов":

    СИТУАЦИЯТА Е ТРАГИЧНАААААА СЛЕД ЛАПАНЕТО И КРАДЕНЕТО НИКОЙ НЕ ГИ ЩЕ ВЕЧЕ.ВЪПРОСА Е ДА ДОЙТАТ НАСЛЕДНИЦИ ВЪВ ВЛАСТТА КОЙТО ХЕМ ДА ОПЕРЪТ ПЕШКИРА ХЕМ ДА НЕ ЗАКАЧЪТ КРАЛИТЕ ПРЕДИ ТОВА......
  • 18 ПЕЕВ

    5 1 Отговор
    АБЕ ДА НЕ НАПИПАТ ЕДИН ДРУГ КОКАЛ ТЕ.
  • 19 Apple

    5 1 Отговор
    Властта само я миришат те.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 здадоха му властта

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "месара":

    Колкото и налудничево и малоумно да прозвучи-защото Ердоган ги изпревари.
  • 22 Гост

    1 1 Отговор
    Червените лумпени вече единствено и само ще миришат кокала! Както и техните сини, зелени, пенбени и всякакви цветопроизводни.
  • 23 ИМПЕРИАЛИСТ

    3 1 Отговор
    Социални дейности може да провежда само богатата държава, а богата държава се прави от богати граждани, а не от тези разчитащи на социалните мероприятия. При тоталитарните държави подходът е по-друг. Независимо дали тази държава се титулува социалистическа..., народно-демократична..., народна република... гражданите се обират от властта, като им се дават средства колкото да преживеят и контролирано възпроизвеждат. С окрадените пари тоталитарната държава финансира своята социална политика. За да реализира тази си дейност се разчита на огромен идеологически апарат за овладяване съзнанието на масите, а за по-коравите глави и на огромен репресивен апарат в началните етапи. След пречупването на населението, репресивният апарат се реорганизира. Премахва се системата на трудови лагери, като този акт се завоалира под някаква форма на борба с култа на личността или грижи на партията за ....... Възприемат се по-меки методи за контрол, като се набляга на скритите форми. Ограбването демотивира хората да работи за благото на обществото, а започват да търсят други алтернативи като част-пром , незаконна емиграция , черна борса, корупция и т.н., което води до тотално икономическо изоставане и крах на системата.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.