Отидете към основна версия

10 593 127

Раздуйте, че моем си праим кво си искам

  • бойко борисов-
  • запис-
  • прокуратура

Прокуратурата не видя нищо нередно в този начин на говорене и управление на държавата

Снимка: БГНЕС/ЕРА
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Самуил Димитров

"Иначе раздуйте това, че вкарах КФН по "Еврохолд" на тоя да му размажа физиономията, че не се съобразява с мене".

Тaка говори един български политик от най-висша класа. Премиер-министър, ръководител и държавник. Политик с успехи на европейската сцена и с претенции, че и там му се слуша думата. Да, в XXI век в европейските държави лидерите така говорят. Който не вярва, нека попита българската прокуратура.

Защото прокуратурата не видя нищо нередно в този начин на говорене и управление на държавата. Тъкмо обратното, тотално отказа да се занимава с въпроси като меси ли се премиерът Бойко Борисов в работата на (уж) независими държавни органи, казва ли им кого да ударят и кого не, превишава ли правомощията си, работят ли институциите по поръчка и тем подобни маловажни въпроси.

Кратко припомняне – цитираната фраза е от запис, изтекъл в публичното пространство в средата на юни. Извън обяснението за „Еврохолд“, в него имаше и други запомнящи се лафове. Например по адрес на председателя на парламента Цвета Караянчева:

"Това не е спешно, да ме търсите. Спешно е...спешно. Просто – казва си, че е проста жената и си кара. Когато си прост, е лесно".

Това по повод знанията ѝ за арменския геноцид.

Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 98 гласа.

Свързани новини