Отидете към основна версия

5 659 64

Иван Бакалов: България не може да създаде ваксина, дори БАН да направи най-добрата

  • иван бакалов-
  • ваксина-
  • ваксини-
  • пфайзер-
  • бан

Защо? Защото у нас преобладаващата част от населението смята, че ваксините са вредни, убиват и няма да се намерят доброволци за изпитанията

Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

В България не могат да създадат каквато и да е ваксина по една проста причина. Дори институт на БАН да направи най-добрата, тя не може да мине през изпитания, защото у нас преобладаващата част от населението смята, че ваксините са вредни, убиват, не са проверени още и т. н. Няма да се намерят достатъчен брой доброволци за изпитанията.

"Пфайзър" изпита ваксината си на 24 хил. души, на още толкова сложи плацебо. И в Русия изпитанията на тяхната ваксина са били на 18 хил. души. С английската ваксина е подобно. В Китай - три ваксини, да не ги мислим.

У нас не могат да се намерят толкова хора.

В миналото с първите ваксини в Европа е имало армии доброволци за изпитания, а сега - аааа, тия ваксини са много бързо направени, не са надеждни, лъжат ни, чипират ни, тровят ни.

Е, всеки да си избира, да оцелява по Дарвин. В Израел ваксинираха вече към 1,5 млн. души, ваксинират по 100 хил. на ден. Щото са прост народ.

Може би това намаляване на населението на света, за което тръбят, че били измислени ваксините, ще се осъществи именно чрез отказа на част от хората от ваксини. Този няма да е последният вирус в този век.

Автор: Иван Бакалов, журналист

Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 40 гласа.

Свързани новини