Отидете към основна версия

3 423 35

Водевилът с мандата

  • мандат-
  • правителство-
  • слави трифонов-
  • герб

Просто фотофинишът ги подреди по този условен начин

Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Водевилът с мандата ми прилича на командите на старшината:
Напред! Кръгом! И пак напред!
Все народът им виновен, той не дал да се състави правителство в този парламент...
А нещата са пределно ясни.
Имаше самозабравила се власт под авторитарното господство на Човека Първо лице, Единствено число в държавата.
И вечно виновният наш народ даде своя вот за окончателно и безвъзвратно отстраняване на тази корумпирана и арогантна власт. Отреди на противниците ѝ не просто, а квалифицирано мнозинство от две трети!

Даде им всички карти в ръцете.
И им каза ясно и категорично - никой и никоя от вас засега не заслужава да му или да ѝ доверя управлението. Още сте ситни и дребни като камилчета. Още много хляб и има да ядете, докато спечелите моето доверие за по-самостоятелно управление.

Ето защо моята заръка е да действате ЗАЕДНО, за да разградите пошлия режим и му въздадете заслуженото. И аз, суверенът, ще наблюдавам кой от вас колко искрен, смел, последователен, принципен и демократичен е в това разграждане и въздаване на заслуженото.
За да знам как да гласувам на следващите избори!
...
Ето това е. Ама кой бил втора, трета, четвърта, пета сила!? Много важно! Разликите в подкрепата им са в рамките на статистическата политическа грешка!!
10 процента от гласувалите при 40 процента от имащите право на глас са 4 процента от имащите право на глас! Сиреч, в рамките на статистическата политическа грешка по отношение на всички избиратели.
За всяка от петте алтернативни партии подкрепата е отчасти условна и е не само ЗА тях, а главно СРЕЩУ ББ!

Просто фотофинишът ги подреди по този условен начин и значението на подредбата е само едно - формално да се разпише процедурата на коя от петте партии да се даде първо мандатът.
И нищо друго! ИТН просто са първи наред. И затова след това вече президентът решава на кого да даде последния мандат - в главното всички са равни и е все едно на коя ще се даде мандатът, защото ако ще има правителство, то в най-същественото ще е на всички.

А най-същественото е разграждане на пошлия и сребролюбив режим и въздаване на заслуженото за пакостната му роля!
Затова и вечно виновният народ отправи главното си послание - бъдете не подпиращи Статуквото тояжки, а снопа пръчки на хан Кубрат!
Никога вече и никога повече алтернативата на Статуквото няма да има квалифицирано мнозинство от две трети в Народното събрание! Има го сега и само сега. За първи и за последен път...

Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 36 гласа.

Свързани новини