Last news in Fakti

28 Април, 2021 13:00 3 421 35

Водевилът с мандата

  • мандат-
  • правителство-
  • слави трифонов-
  • герб

Просто фотофинишът ги подреди по този условен начин

Водевилът с мандата - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Водевилът с мандата ми прилича на командите на старшината:
Напред! Кръгом! И пак напред!
Все народът им виновен, той не дал да се състави правителство в този парламент...
А нещата са пределно ясни.
Имаше самозабравила се власт под авторитарното господство на Човека Първо лице, Единствено число в държавата.
И вечно виновният наш народ даде своя вот за окончателно и безвъзвратно отстраняване на тази корумпирана и арогантна власт. Отреди на противниците ѝ не просто, а квалифицирано мнозинство от две трети!

Даде им всички карти в ръцете.
И им каза ясно и категорично - никой и никоя от вас засега не заслужава да му или да ѝ доверя управлението. Още сте ситни и дребни като камилчета. Още много хляб и има да ядете, докато спечелите моето доверие за по-самостоятелно управление.

Ето защо моята заръка е да действате ЗАЕДНО, за да разградите пошлия режим и му въздадете заслуженото. И аз, суверенът, ще наблюдавам кой от вас колко искрен, смел, последователен, принципен и демократичен е в това разграждане и въздаване на заслуженото.
За да знам как да гласувам на следващите избори!
...
Ето това е. Ама кой бил втора, трета, четвърта, пета сила!? Много важно! Разликите в подкрепата им са в рамките на статистическата политическа грешка!!
10 процента от гласувалите при 40 процента от имащите право на глас са 4 процента от имащите право на глас! Сиреч, в рамките на статистическата политическа грешка по отношение на всички избиратели.
За всяка от петте алтернативни партии подкрепата е отчасти условна и е не само ЗА тях, а главно СРЕЩУ ББ!

Просто фотофинишът ги подреди по този условен начин и значението на подредбата е само едно - формално да се разпише процедурата на коя от петте партии да се даде първо мандатът.
И нищо друго! ИТН просто са първи наред. И затова след това вече президентът решава на кого да даде последния мандат - в главното всички са равни и е все едно на коя ще се даде мандатът, защото ако ще има правителство, то в най-същественото ще е на всички.

А най-същественото е разграждане на пошлия и сребролюбив режим и въздаване на заслуженото за пакостната му роля!
Затова и вечно виновният народ отправи главното си послание - бъдете не подпиращи Статуквото тояжки, а снопа пръчки на хан Кубрат!
Никога вече и никога повече алтернативата на Статуквото няма да има квалифицирано мнозинство от две трети в Народното събрание! Има го сега и само сега. За първи и за последен път...


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 36 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 А Вежди Рашидов

    25 7 Отговор
    Си пийваше кафенцето в НС и хич не му дреме, че камерата го снима. А жалкия народ му дава пари с шепи...Лошо, сър, Лошо..
  • 3 Българин

    19 10 Отговор
    ГЕРБ + БСП + ДПС - всичко е ясно...

    Коментиран от #4, #13

  • 4 Да живее братският руски народ

    7 9 Отговор

    До коментар #3 от "Българин":

    ДПС да съставят кабинет с министър председател на България Карадая.
  • 5 ЕЛЕКТОРАЛНА

    10 3 Отговор
    ЕДИНИЦА.КАКВО КВАЛИФИЦИРАНО МНОЗИНСТВО.ЕДИН СИ ИСКА СУБСИДИЯТА , ДРУГИЯ СИ ИСКА ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР.И ВСИЧКИ ВКУПОМ БЕЗ НОВИТЕ ИСКАТ ДА СА В ПАРЛАМЕНТА.ИНАЧЕ ГЛАД.АМАН ОТ ВЪРХОВНИ ГЛУПОСТИ , ХОРАТА КАТО НЕ СЕ ПОНАСЯТ СЕ РАЗВЕЖДАТ , А ТУКА ГИ КАРАТ ДА СЕ ПРЕГРЪЩАТ
  • 6 БУДЕН ГРАЖДАНИН

    11 6 Отговор
    БОКО ВИКА /ТЕ НЕ РАБОТЯТ/НЕ УСИГОРЯВАТ КВОРУМ,БЛАМИРАТ РАБОТАТА НА НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ И СЛЕД ТОВА ГИ ОБВИНЯВА ЧЕ НЕ РАБОТЯТ!!Е ТОВА Е ШИЗОФРЕНИКА!Е ТОВА Е 100%ШИЗОФРЕНИЯ!!
  • 7 Дундьо

    13 12 Отговор
    Фотофиниш има при много малка разлика, а тук навсякъде има разлики извън статистическата грешка. Подбирай си думите. И...макар да не ме кефи, Слави е много прав. Видяхте гласуването на ред на заседание. Това ли да търпи всеки път. Видя се истинското задкулисие - ГЕРБ +БСП+ДПС. БСП се устрми към дъното.
  • 8 колю

    6 10 Отговор
    ГЕРБ ! ГЕРБ ! ГЕРБ ! И Лили Маринкова !
  • 9 НИК

    16 5 Отговор
    БРАВО ГОСПОДИН СЛАТИНСКИ. ТОВА Е САМАТА ИСТИНА, ама няма кой да го осъзнае, защото и в този парламент е еманацията на нацията, както казваше някой по рано. Там в Парламента е представителната извадка за 90% от населението на страната ни, така че няма да го осъзнаят. ОТ СЕГА МОГА ДА ПОРРОКУВАМ, че и на следващите предстоящи предсрочни избори картинката ще е същата.
  • 10 3.14К

    21 11 Отговор
    Слатински, дали тошко африкански и стоящият за него бастун ще те разберат? Ще те разберат ли и твоите бивши отлюспени съпартийци? Късно е! Сага толупа ще се върне по-силен и по-жесток и единствения начин да се махне е гражданска война. Ще се окаже, че само най -големия мафиот Божков ще може да свали толупа. Заслужихме си го.
  • 11 жжжжжж

    10 12 Отговор
    слатински , ти да не гледаш други новини? или си на медикаменти? толкова безпомощни хора....а тоя ги хвали....що за критерий?

    Коментиран от #20

  • 12 С 200

    13 8 Отговор
    В СЛЕДВАЩИЯ ПАРЛАМЕНТ:ГЕРБ БСП ДПС ВМРО И ВАЛЕРМАРЕШКИ.....ХАК ДА ВИ Е!!!😀😀

    Коментиран от #14

  • 13 Учуден

    11 5 Отговор

    До коментар #3 от "Българин":

    Мая Манолова е с много силна социална програма от тази на К. Нинова, която си мисля, само използва гласовете на частнот пенсионерите за активи. Срамота! Думата е Ваша, парата Наша..
  • 14 Страх лозе пази

    4 2 Отговор

    До коментар #12 от "С 200":

    На КУКУво лято
  • 15 Котарак

    6 13 Отговор
    При 150 гласа за статуквото за какво мнозинство говорим? Ако комунистите вземат мандата (даден им от Радев), дупе да ни е яко! ГЕРБ, ДПС и БСП ще си гласуват ам блок, като стой та гледай.
  • 16 Драскач

    11 4 Отговор
    Те БСП и ДПС хич не са част статуквото
  • 17 rolangaros

    7 3 Отговор
    Така е г-н Слатински !
  • 18 Eeeee

    7 2 Отговор
    Дъртофела Слатински днес видя ли, какво стана в парламента
  • 19 Майна

    16 6 Отговор
    Слатински на един прост човек , разбирай народ и да искаш не можеш да помогнеш....Ще търчи да защитава Трифонов, който се скри като Борисов и не се показа...и то при положение , че народът припозна в негово лице , човека който ще се изправи срещу Мутрите.....ЖАЛКО Е...
  • 20 Абеееее

    6 6 Отговор

    До коментар #11 от "жжжжжж":

    Тоя Слатински си е кадър на ДС.Четете бе хора,четете-пишеш му името и четеш кви ги е вършил преди 1,2,5,10 години.Г-на Слатински кви ги вършел 2013-та?????

    Коментиран от #22

  • 21 Абеееее

    8 6 Отговор
    Г-н Слатински,случайно да сте бил комунист?
  • 22 Майна

    8 4 Отговор

    До коментар #20 от "Абеееее":

    Трифонов чий кадър е, а останалите ,,носители на уж не статукото,, що така ги познаваме????
  • 23 Иван

    8 1 Отговор
    В разумните държави има две максимум три партии и хората знаят, че ако тези нестават шут и другите, не като тука всеки парламент по две нови партии, а пък хорат вътре едни и същи. Както каза Георги Чапкънов идиотска държава, идиотски народ.

    Коментиран от #24

  • 24 Майна

    3 0 Отговор

    До коментар #23 от "Иван":

    В Германия има много повече партии....
  • 25 До автора

    6 5 Отговор
    Николайчо, какъв Крум, какви водовили, какъв единствен шанс. Днешното гласуване доказа че статуквото е болшинство.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 ПСР

    7 2 Отговор
    Не знам,водевил ли е,спам ли е,мафия ли е....но е гадно.
    Губим всички,които искаме да МАХНЕМ,Боко и притурки от Властта по спешност.
    Жалко.
  • 28 666

    4 8 Отговор
    Тоя "умник" докога ще пише глупости. Държавата е заложник на Р. Радев който му се при искало да бъде малкия Путин. 900000 казаха не на комунизма и на смяната на системата. Всичко останало е театър с некадърен режисьор😛😛😛😛
  • 29 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    4 2 Отговор

    До коментар #1 от "Широколистнанискостебленагладкомозъчна🎃":

    Това трябваше да го свърши още преди 4-8 години!Затова борисов ще отиде на сигурно място при Бай Ставри!!!
  • 30 Ало

    3 3 Отговор
    Бре, откога БСП И ДПС станаха алтернативни партии?? Според автора де!!

    Коментиран от #32

  • 31 Матей

    7 1 Отговор
    Някой тук спомена за желателно съкращаване на 30 хил. чиновници,това е сериозна грешка в изчисленията.Бих казал ,че трябва да са поне 300 хил.,барабар с повечето полицаи ,катаджии и джандари,разни охранители,частното пъдарство пък трябва напълно да се забрани.Питам,коя партия ще се ангажира с тези крещящи необходимости?Освободените средства може да се насочат към социални нужди и за капитално финансиране на държавни обекти.Доста прасета бяха на хранилка 30 г. и още са,тия са на път да опоскат държавата,да я оглозгат като марокански скакалци.
  • 32 Сър Пичук

    2 0 Отговор

    До коментар #30 от "Ало":

    Тоя се върти като фурнаджийска лопата и статиите му стават все по-объркани и безсмислени. Винаги е бил със силните на деня и очаквано стана професор. Сега е само срещу ББ и ГЕРБ, защото не знае още как ще се завърти палачинката.
  • 33 890

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Широколистнанискостебленагладкомозъчна🎃":

    Ти защо не учи и стана чиновник
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 4883

    0 0 Отговор
    Вярно е Слатински,но и ти си от теа дето градихме СДС и вярвахме,че като свалим Т.Ж.всичко ще е О.К.Много сме се лъгали,,а за новите партии ще кажа:КЪСНО Е ЧАДО ЗА КИТКА!!ТЪМНА ПОТАЙНА ПОЛУНОЩ!!СКОРО НЯМА ДА ИЗГРЕЕ СЛЪНЦЕТО И НА НАШАТА УЛИЦА!!И ВИЕ СТЕ ЛЪЖЛЬОВЦИ КАТО ОНЕА ДЕТО СА СЕГА НА ВЛАСТ И ВИ ПРАВЯТ НА "МАЙМУНИ"!К,ВО ГО ТЪРПИТЕ Т,ВА ПРАВИТЕЛСТВО?!ИЗРИТАЙТЕ ГО И ДАЙТЕ НА ПРЕЗИДЕНТА ПРАВО ДА НАПРАВИ СЛУЖЕБНО И ДА РЕШИ ЗАДАЧКАТА,КОЯТО ВИЕ НЕ СТЕ В СЪСТОЯНИЕ ДА РЕШИТЕ И СТО ГОДИНИ ДА СТОИТЕ В Н.С.НЕ Е ГРЕШКА!!)СТОИТЕ И НИЩО НЕ ПРАВИТЕ!САМО СИ ХЛОПАТЕ ЧЕНЕТАТА,А ОН ВИ СЕ СМЕЕ ОТ БАНКЯ И ВИ ГЛЕДА СЕИРА!!