Отидете към основна версия

4 919 22

Емил Василев: Тотален провал на имиджмейкърите

  • петър илиев-
  • итн-
  • итн кабинет-
  • слави трифонов правителство

Трансферът се състоя, но "играчът" получи тежка контузия още в първия си мач. Дали някога отново ще влезе в игра - тепърва ще видим

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Тотален провал на имиджмейкърите. Политическата кариера на Петър Илиев като евентуален вътрешен министър катастрофира преди дори да е започнала.

Това коментира във "Фейсбук" Емил Василев.

След като неуспешно го тестваха за позиция "Премиер", а преди това за правосъден министър. На кой идиот в екипа на Слави му хрумна да представят бъдещия силов шеф в кожата на Бойко Борисов?! За да изиграе подобен образ, на Петър Илиев му трябва още много да учи от майстора на телевизионните скечове, просташкото говорене и мъжкарските пози. Агресивното поведение, което пиарите го бяха посъветвали да възприеме по време на интервюто си в "Нова", му беше явно неприсъщо. В този образ актьорът изглеждаше меко казано неубедително и дори комично. Жалко и за милионите, похарчени за кариерното развитие на Петър Илиев.

На всички стана ясно, че той е един много специален човек, предвиден още преди много години незнайно от кого за върховете на държавното управление и специално подготвян за това. Осигурени са му специализации в САЩ и Великобритания, политически връзки в БСП и НДСВ, както и преподавателско място в Софийския университет + научни публикации.

Услужливият проф. Герджиков му връчва наградата "Адвокат на годината", а преди това го прави почетен консул на офшорната зона Барбадос, когато сам той е министър-председател. За този очевидно подбран не на кастинг младеж е предвидено бляскаво бъдеще, а инвестициите в него са направо впечатляващи.

И накрая кво - нищо, нула, зеро, пълен провал. Политическото катастрофиране на Петър Илиев идва да покаже, че когато сложиш един дори интелигентен и явно подготвен човек в неприсъща му роля, това неминуемо води провал - личен и на кукловодите му. Той се провали точно по същия начин, както Иван Гешев се провали на първото си ТВ-интервю, когато бе лансиран от задкулисието за главен прокурор, говорейки глупости за разделението на властите. За мен лично е много интересно дали Слави ще надвие ината си и ще оттегли Петър Илиев от позицията "Вътрешен министър".

Очевидно за него шумно провалилият се днес кандидат е много специална личност, на която той особено много държи. Не изключвам причина за това да е голямата сума пари, която е платил на хората, които държат трансферните права на Илиев, за да го ползва като фасада на собствените си политически цели. Трансферът се състоя, но "играчът" получи тежка контузия още в първия си мач. Дали някога отново ще влезе в игра - тепърва ще видим.

Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 60 гласа.

Свързани новини