Отидете към основна версия

5 617 63

За сърнели на балотажа

  • демократична българия-
  • сърнели-
  • лозан панов-
  • герб-
  • бсп

Ако Лозан Панов не се класира за финала, градските десни ще идат за гъби

Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Вече вървят залози кандидатът на кое от "двете БКП-та", както презрително градските десни наричат БСП и ГЕРБ, ще подкрепят на евентуален балотаж гласувалите за Лозан Панов, ако той не се класира за финала.

Ако решат, че едните са "по-големи комунисти" и по-вероятно е така да припознаят БСП, може да прелеят някой глас повече към ректора. Което едва ли ще е съществено за крайния резултат.

Много по-вероятно обаче е въобще да не си направят труда да идат до избирателната секция. В общи линии така направиха при кметските избори в София, когато не дадоха рамото на Мая Манолова за тайбрека с Фандъкова, което толкова ѝ трябваше. И от БСП логично проплакаха, че не са им отвърнали с взаимност, след като червените привърженици им избраха районни кметове, само и само да не са гербаджийските кандидати.

Вероятно сега ще стане нещо подобно и то ще е напълно спонтанен ход на самите гласуващи.

В Демократична България няма сериозен авторитет, който да "разпореди" подобно на Борисов или Доган, какво да предприемат привържениците, когато фаворитът на партията им вече не е в играта.

И така е от времето на лидера на предтечата на тази формация - Иван Костов. На местните избори градските десни не гласуваха за Фандъкова, но не помогнаха и на Манолова. Сега ще е същото. Пък и времето ще е подходящо за бране на сърнели, а в средата на ноември из Витоша ще е пълно.


Бел.ред.
Уважаеми читателю,
14 ноември 2021 г. ще е уникален ден, когато ти ще гласуваш едновременно за конкретен човек (мажоритарен избор на президент) и за списък от хора (подбрани от и верни на задкулисието нови депутати).
Усещаш ли разликата?

Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 27 гласа.

Свързани новини