Отидете към основна версия

4 672 64

Бичът на COVID, който трещя при управлението на ББ, едва ли ще бъде повторен в бъдеще

  • бич-
  • ковид-
  • управление-
  • бб-
  • няма да се повтори-
  • бъдеще

Здравният министър с патологично погрешните си тези, очевидно не разбира, че не е на този пост като лекар, а като политик, казва проф. Николай Слатински 

Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Многократно съм писал за много лошото управление на COVID-кризата от правителството на ББ.
То заложи в политически план основите на антиваксърската атмосфера у нас, която превърна страната ни в нарицателно за общонародна глупост из широкия свят.
Привеждал съм, също така, свои изводи, че макар и прекалено слабо, ваксинирането у нас изгражда защитни рубежи спрямо COVID и затова катастрофичните числа по време на управлението на ББ - на заразените, на починалите, на намиращите се в болници и по-специално в интензивни отделения, както и на заразилите се медицински работници и на процента на положителните тестове спрямо всички тестове, не са ефективна база за сравнение.
Бичът на COVID, който трещя по време на управлението на ББ, едва ли може да бъде повторен в близко бъдеще.
В това отношение управлението на ББ може да бъде характеризирано като престъпно в своята некомпетентност.

Това написа в социалната мрежа проф. Николай Слатински

База за сравнение, това също съм го писал, могат да бъдат не числата, свързани с разпространението на COVID, по време на управлението на ББ, а величини, равняващи се като минимум на две трети (2/3) и като максимум на три четвърти (3/4) от тези числа. Всяко доближаване на данните до нивата на две трети–три четвърти от времето на ББ, вече означава тъмночервен сигнал за тревога, превръща се в знак за огромна опасност.
И ето, ние вече, през настоящата седмица, вървим към числа на щетите от COVID, които са близки до две трети от числата по времето на ББ с вероятност дори тези числа да бъдат надхвърлени, а в близките седмици, може би още през следващата седмица е напълно възможно да се доближим и даже да надхвърлим три четвърти от числата при ББ.
Изводът ми е, че управлението на пандемията при служебното правителство започва да се доближава до абсурдната некомпетентност, проявена спрямо пандемията от ББ и неговото правителство. Като некомпетентност спрямо пандемията, ние сякаш караме и без ББ по ББ-ски.
Така например, здравният министър с патологично погрешните си тези, очевидно не разбира, че той не е на този пост като лекар, а като политик.
Здравният министър изглежда не схваща, че политиците трябва да действат активно, за да променят нагласите в обществото по отношение на ваксините! Не може това дали хората да се ваксинират да се оставя само на хората. Ваксинирането на всеки индивид не е само индивидуален, то е и обществен проблем.
Казаното не означава, че с пистолет до слепоочието трябва да се принуждава отделния човек да се ваксинира.
От една страна е нужно да се води активна про-ваксинизационна кампания. Нещо, което политиците не направиха. Нито президентът (той абсолютно никога не го направи), нито ББ и служебният премиер, нито министрите на ББ и служебните министри – никой, никой, никой, никой не излезе с призив и личен пример – ваксинирайте се!
1 президент, 2 премиери, 30 министри – как пък никой не застана пред обществото и на агитира като държавник в полза на ваксините? Подозирам повечето от тях в латентно антиваксърство. И ги обвинявам в неглижиране по политически (предизборни) причини на проблема с ваксинирането, който е проблем на националната сигурност и общественото здраве!
Освен кампания за промяна на обществените нагласи спрямо ваксините, могат да се приемат като в другите държави мерки, които да тласкат хората към ваксиниране. Неваксинирането трябва да започне да пАри под краката на неваксиниралите се, защото в противен случай то ще изгори краката, телата, душите на обществото!
Министър Кацаров очевидно не осъзнава това.
Но, пак казвам, проблемът не е в министъра, проблемът е в политическата класа, която гледа егоистично своите изборни интереси и ги поставя над интересите на държавата, нацията, народа и обществото ни.
Затова в България всичко е толкова зле по отношение на COVID и става все по-зле.
Затова у нас важи вечното правило:
- Те се правят, че въвеждат мерки, ние се правим, че спазваме тези мерки.

Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 48 гласа.

Свързани новини