Отидете към основна версия

1 625 28

Make love, not war!

  • украйна-
  • русия-
  • война-
  • агресор-
  • история-
  • ивайло михайлов

Не оправдавайте агресора, винаги е само един!

Снимка: ЕПА/БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Коментар на Ивайло МИХАЙЛОВ

Почти два месеца война. Пълномащабна, смъртоносна… В центъра на Източна Европа, почти на границата ни… Не исках да пиша за това, защото емоцията надделява над всяка разумна мисъл. Но натрупаните досега факти, информация, дезинформация и контрадезинформация, не ме оставят на мира.

На първо място не разбирам човеците, които са съгласни, още по-лошо: които искат да умират човеци. Явно не всички сме излезли от неандерталската пещера, в която силният печели. Или не искаме да прочетем (поне грамотните) отново принципите на Великата Френска Революция – Свобода, Равенство, Братство…

И Волтер :”Не приемам мнението ти, но бих дал живота си, за да можеш да го изкажеш” !

Къде видяхте тук война, кръв, пролята от двайсетгодишни младежи?

След две ужасни войни, за които никой не иска и да си спомня, Европа се прероди. Дори и с Желязна завеса, доживя мирното ѝ събаряне. Не помним танковете на Чарли Пойнт в Берлин през 1953, не помним Карибската криза през 1961 дори забравяме Пражката Пролет 1968. Полша през 1980 се отърва…

Какво помним от 20 век?

Войните (подчертавам – войните!) в Югославия. Колко бяха, скъпи миролюбци? А, основен въпрос – КОЙ започна? Кръв се пролива, когато някой започне война. Кой отне автономията на Косово например? Забрани вестниците , телевизията и Университета на майчин език? И вкара специални полицейски сили за омиротворяване? А! Не беше ли Милошевич? И ако говорим за „ограничена специална военна операция” , в която НЯМА пълномащабна война с танкове, артилерия и пехота на чужда територия, а само удари по военни и инфраструктурни обекти, (включително Телевизионна кула)? Някой пожела ли да „денацифицира” чрез смяна на правителството тази иначе толкова любима наша съседка?

О, любима опорка : ИРАК! Дааам, а бе, четете историята, човеци, защото това е човешко, а не бомбите… Саддам превзе за часове Държавата Кувейт, перлата на Залива, финансовия център на Арабския свят. Защо му трябваше? И да, това беше пълномащабна война, за да бъде защитена независимостта на една държава…Но кой започна войната – Саддам…

Либия (а бе как забравихте, че нашите медици там щяха да бъдат обезглавени по фалшиво обвинение в СПИН афера)??? Или че Муамар свали пътнически самолет?

Сирия – ИДИЛ и хммм, да не забравяме, последната съветска военна база в Средиземно море…

Пропуснах Афганистан, но пък след Брежнев все ми се ще да го пропускам.

Не приемайте, че не оценявам живота на загиналите безсмислено хора в тези гореизброени войни. Само давам повод за размисъл – кой започва да лее безсмислено кръв. Защото истината е точно там – война се започва от някого, и този някой е АГРЕСОРЪТ, негова е вината за започването на кръвопролитието. Няма ДОБРА война!

А сега войната е на морската ни граница. Странно, българската история с всички факти доказва, че тази война е на територията на Стара Велика България. Така да се каже, Фанагория гори… Ако се поинтересувате, скъпи български псевдопатриотари, в Ютюб има много рашистки видеоистории на Крим например, ама те някак си пропускат, че тази област в средата на първи век е била част от тази Стара Велика България (в историята на московските владетели нама и помен от тази България). Ех, ако знаеха тези наши патриотари как ни затриват и преиначават историята, дали щяха да веят знамената на отричащата ни империя (на Злото)?

Та като част от нашия исторически корен, направо не мога да си представя, че днешните украинци са много по-различни от нас. Дали и те си имат Боко Тиквата? А Деса Тежката артилерия? О, за Поцинковани кофи съм сигурен, имат много стомана. Сигурно си имат и някой Болен Сидеров, щото един лилипутьо щял да ги „денацифизира”? Или Де.. а бе не ги разбирам тия работи.

Та лошите ни роднини на Днепър направили някакъв Майдан, и решили че от тук до края на света ще са украинци. Дори запалили един българин през 2014, и като чисти нацисти пребили с тояги сигурно десетина комуняги, дето си правят народни републики под път и над път. Но… представете си едни зелени човечета, пак там, някъде във времето и пространството ( за пространството се чува, че се казвало Крим), се появяват, правят си най-разни референдуми, и срещу тях едни никакви украински войски даже не се опитват да ги умиротворяват! А бе нацита украински! А сега, тези същите, ненамерени във пространството, но дълго търсени (8 години) във времето, се оказва, че трябва да бъдат денацифизирани!!!

Дамм, много близки роднини сме с украинците. „Черепи” и там дал Бог, и мутри, и схеми всякакви. Нещо ми се струва обаче, че на хората им се иска да живеят като в гнилия запад, дето няма нищо даром, сиренето е с пари, а всеки иска с труд и знания да ги прави тези пусти пари…Чух, че не им бил вкусен киселецът на оня лилипутьо. А пък у нас една псевдоикономистка не дава и една краставица от Казанлък да замине за гладните украински краставохвъргачки..

Стана много дълго. Дано ви стигне времето, да прочетете.

Не оправдавайте АГРЕСОРА, винаги е само един!

Make love, not war!

Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 29 гласа.

Свързани новини