Last news in Fakti
  Тема: Украйна

14 Април, 2022 13:00 1 613 28

Make love, not war!

  • украйна-
  • русия-
  • война-
  • агресор-
  • история-
  • ивайло михайлов

Не оправдавайте агресора, винаги е само един!

Make love, not war! - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Коментар на Ивайло МИХАЙЛОВ

Още новини от Украйна

Почти два месеца война. Пълномащабна, смъртоносна… В центъра на Източна Европа, почти на границата ни… Не исках да пиша за това, защото емоцията надделява над всяка разумна мисъл. Но натрупаните досега факти, информация, дезинформация и контрадезинформация, не ме оставят на мира.

На първо място не разбирам човеците, които са съгласни, още по-лошо: които искат да умират човеци. Явно не всички сме излезли от неандерталската пещера, в която силният печели. Или не искаме да прочетем (поне грамотните) отново принципите на Великата Френска Революция – Свобода, Равенство, Братство…

И Волтер :”Не приемам мнението ти, но бих дал живота си, за да можеш да го изкажеш” !

Къде видяхте тук война, кръв, пролята от двайсетгодишни младежи?

След две ужасни войни, за които никой не иска и да си спомня, Европа се прероди. Дори и с Желязна завеса, доживя мирното ѝ събаряне. Не помним танковете на Чарли Пойнт в Берлин през 1953, не помним Карибската криза през 1961 дори забравяме Пражката Пролет 1968. Полша през 1980 се отърва…

Какво помним от 20 век?

Войните (подчертавам – войните!) в Югославия. Колко бяха, скъпи миролюбци? А, основен въпрос – КОЙ започна? Кръв се пролива, когато някой започне война. Кой отне автономията на Косово например? Забрани вестниците , телевизията и Университета на майчин език? И вкара специални полицейски сили за омиротворяване? А! Не беше ли Милошевич? И ако говорим за „ограничена специална военна операция” , в която НЯМА пълномащабна война с танкове, артилерия и пехота на чужда територия, а само удари по военни и инфраструктурни обекти, (включително Телевизионна кула)? Някой пожела ли да „денацифицира” чрез смяна на правителството тази иначе толкова любима наша съседка?

О, любима опорка : ИРАК! Дааам, а бе, четете историята, човеци, защото това е човешко, а не бомбите… Саддам превзе за часове Държавата Кувейт, перлата на Залива, финансовия център на Арабския свят. Защо му трябваше? И да, това беше пълномащабна война, за да бъде защитена независимостта на една държава…Но кой започна войната – Саддам…

Либия (а бе как забравихте, че нашите медици там щяха да бъдат обезглавени по фалшиво обвинение в СПИН афера)??? Или че Муамар свали пътнически самолет?

Сирия – ИДИЛ и хммм, да не забравяме, последната съветска военна база в Средиземно море…

Пропуснах Афганистан, но пък след Брежнев все ми се ще да го пропускам.

Не приемайте, че не оценявам живота на загиналите безсмислено хора в тези гореизброени войни. Само давам повод за размисъл – кой започва да лее безсмислено кръв. Защото истината е точно там – война се започва от някого, и този някой е АГРЕСОРЪТ, негова е вината за започването на кръвопролитието. Няма ДОБРА война!

А сега войната е на морската ни граница. Странно, българската история с всички факти доказва, че тази война е на територията на Стара Велика България. Така да се каже, Фанагория гори… Ако се поинтересувате, скъпи български псевдопатриотари, в Ютюб има много рашистки видеоистории на Крим например, ама те някак си пропускат, че тази област в средата на първи век е била част от тази Стара Велика България (в историята на московските владетели нама и помен от тази България). Ех, ако знаеха тези наши патриотари как ни затриват и преиначават историята, дали щяха да веят знамената на отричащата ни империя (на Злото)?

Та като част от нашия исторически корен, направо не мога да си представя, че днешните украинци са много по-различни от нас. Дали и те си имат Боко Тиквата? А Деса Тежката артилерия? О, за Поцинковани кофи съм сигурен, имат много стомана. Сигурно си имат и някой Болен Сидеров, щото един лилипутьо щял да ги „денацифизира”? Или Де.. а бе не ги разбирам тия работи.

Та лошите ни роднини на Днепър направили някакъв Майдан, и решили че от тук до края на света ще са украинци. Дори запалили един българин през 2014, и като чисти нацисти пребили с тояги сигурно десетина комуняги, дето си правят народни републики под път и над път. Но… представете си едни зелени човечета, пак там, някъде във времето и пространството ( за пространството се чува, че се казвало Крим), се появяват, правят си най-разни референдуми, и срещу тях едни никакви украински войски даже не се опитват да ги умиротворяват! А бе нацита украински! А сега, тези същите, ненамерени във пространството, но дълго търсени (8 години) във времето, се оказва, че трябва да бъдат денацифизирани!!!

Дамм, много близки роднини сме с украинците. „Черепи” и там дал Бог, и мутри, и схеми всякакви. Нещо ми се струва обаче, че на хората им се иска да живеят като в гнилия запад, дето няма нищо даром, сиренето е с пари, а всеки иска с труд и знания да ги прави тези пусти пари…Чух, че не им бил вкусен киселецът на оня лилипутьо. А пък у нас една псевдоикономистка не дава и една краставица от Казанлък да замине за гладните украински краставохвъргачки..

Стана много дълго. Дано ви стигне времето, да прочетете.

Не оправдавайте АГРЕСОРА, винаги е само един!

Make love, not war!


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 29 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Петьо Петров

    27 4 Отговор
    Риа Новости публикуваха видео със заловения генерал Клутие. Явно затова едва днес обявиха Мариупол за превзет.
  • 2 Раданч Татлъту

    24 3 Отговор
    Каква либов да правим?Еднополова или най-обикновена?💋🐵🥳🤡👍
  • 3 Грульо

    29 6 Отговор
    "На първо място не разбирам човеците, които са съгласни, още по-лошо: които искат да умират човеци."

    И аз "не разбирам" марионетката Зеленски, дето постоянно писка да му пращат нови оръжия и праща обикновени граждани и да же затворници да ходят да умират заради интересите на САЩ.
  • 4 мечок

    30 5 Отговор
    Л..ното освен, че мирише, е и хлъзгаво, тука даже се е разпенило....
  • 5 Квото и да се напише

    31 7 Отговор
    по този пасквил ще е малко. Особено за Ирак - кво ще кажеш за втората война? За афганистан.... брежнев виновен ръш ли. За Либия.... айде да не почваме... и т.н. и т.н.

    Коментиран от #21

  • 6 ТаУмВзе

    26 4 Отговор
    Соросоидчето е палаво! Да видим как ще минат на Рубли, след падането на киев. Жалки!
  • 7 Лицемере,

    28 5 Отговор
    Пиши за хуманните американски войни по света, те са 80% от всички за 60 години
    Пи ши и за агресивното разширяване на НАТО
    Пиши и за русофобията и фашизма в Украйна, изучаван в училищата
    Пиши и за хуманните забранени американски биолаборатории по света
  • 8 УжасТ

    24 5 Отговор
    Толкова много глупости на едно място не бях чел скоро!!! Авторчето да вземе да сравни броя на цивилните жертви в Ирак /над 100 000/, в Афганистан /над 200 000/, в Югославия /над 20 000/ с тези от военната операция в Украйна, да не споменаваме Хирошима и Нагасаки, които автора незнайно защо е пропуснал, сигурно защото 1 000 000 убити цивилни му се струват малко!
  • 9 Сандо

    22 5 Отговор
    Изключително повърхностно писание,показващо нивото на нашите "интелигенти".А последното да го напише с червена боя на американското посолство,там му е мястото.
  • 10 Смях

    19 4 Отговор
    Това, че последните 20 години се дде път на джендърството, защото беше удобен начин да се привлекат приходи не означава, че хората някога са били “хуманни”.

    Великия ФАЩ през 5 години си избира президент от оръжейното лоби и някъде по света умират стотици хиляди, какво му е хуманното на това?! И още много примери, ама умните и красиви си запушват ушите и правят като в рекламата на ДСК.
  • 11 Мамин, мазен, разлигавен,

    24 5 Отговор
    Що не сети по-рано да ги редиш ъия, тъжните? Когато американците убиваха наред, а олбрайт казваше, че е оправдано, а? Гаден слагач!
  • 12 123

    13 6 Отговор
    Слава на Русия

    Коментиран от #17

  • 13 Един

    17 4 Отговор
    Този защо изпуска Виетнам и напалма от 20. век?

    Слугинажът не може да ни направи русофоби и неофашисти, колкото и да му се иска!
  • 14 Българин

    20 6 Отговор
    Да видим дали съм разбрал:
    Косово може да се отдели от Югославия, но Крим, ДНР и ЛНР, не могат;
    САЩ може да нападне Ирак в другия край на света за да защити Кувейт, но Русия няма право да защити съседните Крим, ДНР и ЛНР;
    САЩ може да нападнат Сирия заради ИДИЛ, но няма проблем украинци да развяват знамена на ИДИЛ насред София;
    Лошите руснаци нямат право да пускат каквито и да е било бомби защото не са хуманни и демократични като атомните над Хирошима, касетъчните над Ирак и Афганистан, вакуумните над Белградските болници и напалма над Виетнам;
    И накрая това изречение мисля, че казва всичко за автора: "Дори запалили един българин през 2014, и като чисти нацисти пребили с тояги сигурно десетина комуняги"
  • 15 Какво

    8 3 Отговор
    Какво разбрах--докато правим любов,да пращаме оръжия,за да продължи войната,иначе ставаме лоши.Не ,войната не е лоша,лоша е Нинова,че чертае червени линии.Лоши сме и ние,които с пълното съзнание,че сме 90%зависими от руските газ и петрол, не спазваме инструкции и не вървим против собствените си интереси.Явно на много хора принципа им е ДАЙТЕ ДА ДАДЕМ.Ама на управляващите трябва да им е ясно,че гладен човек,става много злобен .
  • 16 Култура миянко

    9 6 Отговор
    Поредното тинтири минтири,ей много сладки тези грантове бе... Поредният Гюро Михайлов на барикадата.Пак неща извадени от контекста:Садам бил нападнал Кувейт,за коя война става въпрос?Имало съветска база в Сирия?Ами може би руснаците трябва да питат автора,къдеще им позволи да имат база.Вкарахме малко Боко Тиквата и Деса Тежката Артилерия за да увеличим подръжката и съпричастността към автора и идеите му.С една дума,още един Тюрлюгювеч.
  • 17 Pitbul

    1 2 Отговор

    До коментар #12 от "123":

    Руснак ли си?
  • 18 Не и не

    4 6 Отговор
    Мейк лов, нот риболов! Уkpo-тpoлoвeтe Д Г Д!
  • 19 Историята

    12 6 Отговор
    Скоро не съм чел по-слаба статия.Авторът непрекъснато тръби :"Четете",но самият той нищо не е научил.От училище!!! Не може да анализира! Само преписва и преповтаря хаотично.
    Защото, вместо да ни занимава със Стара Велика България на Кубрат,да беше прочел повече за територията и историята на Украйна и тогава да пише.Но НЕ в ИНТЕРНЕТ ,а в научната литература, от която няма и понятие!
    Слаба, много,много слаба журналистика.....
  • 20 !!!?

    8 6 Отговор
    Бреййй, тоя добри и демократични американци, само помагат по света...

    а тия льоши, льоооши руснаци, само злини правят ..бря,бря, бряя, чудо на чудесата..
  • 21 Празни мисли

    7 5 Отговор

    До коментар #5 от "Квото и да се напише":

    на вди оразен човек. Аз му прочетох 20 реда за 5 секунди и съжалявам за изгубеното време
  • 22 Д-р Куртев

    2 2 Отговор
    Тез ковид чували докога.
  • 23 ТО ПУ.РУ.ФИЛИТЕ НЕ МОГАТ

    2 1 Отговор
    НИТО LОVЕ НИТО WАR ДА ПРАВЯТ😀😀😀
  • 24 човек от народа

    5 2 Отговор
    толкова дълго не чета ! отвращава ме логореята !
  • 25 Хибридни и горещи войни

    4 2 Отговор
    Агресивността на Русия е причината и за съществуването до днес на НАТО, като колективен военно отбранителен съюз на демократичните и суверенни държави, затова непрекъснато се разширява на изток с нови кандидат членове на ДЪРЖАВИ, пред ЗАПЛАХАТА и опасността да бъдат нападнати от Русия, както вече случи с Украйна, която не бе в състава на НАТО...!!!
    Съветският съюз беше мъртвороден и съществува учудващо дълго и бе наследен от велико имперска Русия, като съветските диктатори и руски лидери и до днес не са спирали да се борят за влияние и световно надмощие във всички по горещи точки на света и СССР бе в основата на всичките войни и преврати от миналия век та до днес , Като се възползваха от нагласени и провокирани военни конфликти възползвайки се от политическа ситуация в другите държави и континенти за да изнасят и организират шпионажи, революции, преврати, терористични атаки и партизански войни с бунтовническите фракции с цел да могат да поставят там свой послушни марионетни режими..!!!
    Като се започне от Корейската война ,та през Куба и Виетнам,Лаос,Камбоджа до съветската инвазия в Афганистан и подкрепата на режимите в Никарагуа, Салвадор, Ангола, Чили, Венецуела, Гренада у др., навсякъде в основата на зреещите военни конфликти и разпалените пожари на войни, първо се вижда влиянието и инициативата на комунистическа Москва, след което САЩ са принудени също да се намесват с военна сила за да омиротворяват населението, да потушават гражданските войни и

    Коментиран от #27

  • 26 В.В.П.

    0 1 Отговор
    Пиши и укропите как нарушиха автономията на Донбас ,и съседа им Рф ги защити ..За Косово САЩ притича от 7000 км..И как Президентът Путин ги приканваше Немция и Франция да вразумят Зеления артист .Операцията върви по план..Връщане назад няма.12 млн ,бежанци ,Хаос и смърт.От инатлък.Кой е по голям !.САЩ или Англия.?.Славяните да се трепят Макар ,че И САЩ и Англия са се сбивали .
  • 27 В.В.П.

    0 2 Отговор

    До коментар #25 от "Хибридни и горещи войни":

    НАТО е САЩ .Ако има интерес ще защити ,ако няма НЕ..Украйна яде дървото яко ..И никой не мръдва.от дивана.Значи ,не е интересна .САЩ работи по интерес ,не по симпатия.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.