Отидете към основна версия

3 365 83

Дани Каназирева пред ФАКТИ: Този парламент няма потенциал да излъчи нов кабинет

  • каназирева-
  • герб-
  • вот-
  • гласуване

Правителството няма нито едно адекватно решение, по която и да е криза, казва депутатът

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Този парламент няма потенциал да излъчи нов кабинет. Това обяви пред ФАКТИ депутатът от ГЕРБ-СДС Дани Каназирева, след като кабинетът на Кирил Петков падна. При гласуването на вота на недоверие, който бе внесен от ГЕРБ-СДС, 123 депутати гласуваха „за“, а 116 „против“.

„Ние от много време говорим, че това правителство е най-некомпетентното, което е управлявало страната. То не само няма нито едно адекватно решение, по която и да е криза, а задълбочи всяка една. Инфлацията е двойна на тази в Европа. Няма адекватно решение за цените на горивата, които неоснователно се увеличават ежедневно, даже вече не и ежемесечно. За цените на електроенергията да не говорим. След 8 дни свършват малките компенсации, които бяха отпуснати, които са крайно недостатъчни и закъснели“, каза още Каназирева.

Според нея това мнозинство се е крепяло на пазарлъци и заплахи.

„Видяхте до последно политическата корупция, която се вихри спрямо народни представители. Това е опасно дори и за страната. Категорично считаме, че успешният вот е добър за България“, добави тя.

Относно самото гласуване, Каназирева смята, че позицията на опозицията е ясна и всяка партия е гласувала според вижданията си.
„Ние внесохме вота на недоверие, но всяка партия си преценява как гласува. В този парламент, който е с изчерпано доверие, няма здрава основа, няма стабилност да се излъчи правителство, което да даде стабилност на страната“, завърши тя.

Поставете оценка:
Оценка 2 от 39 гласа.

Свързани новини