Отидете към основна версия

10 388 51

Само във ФАКТИ! Пътища ли строим, или участъци за самоубийство… (СНИМКИ)

  • пътища-
  • асфалт-
  • строеж-
  • ремонт

Става въпрос за разлика между нивото на основата на пътя и последния слой асфалт от порядъка на над 20 сантиметра в отсечката Симитли – Разлог

Снимка: Факти.бг
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

След като дълго време властта, била тя служебна или предходната редовна, и строителите се разправяха за пари за пътища, работата беше замряла. Но парите все пак тръгнаха към фирмите и се почнаха едни ремонти…

И точно такъв има на пътя между Симитли и Разлог. Пътят в почти пълната си част е изронен и се полага асфалт. Слагат се 2 или 3 слоя, защото работата продължава и в момента. Това хубаво. Ще стане ново, асфалтът изглежда добре.

Но наслагването на толкова асфалт го прави прекалено висок, ако го отнесем към основата на пътя. Говорим за разлика между нивото на основата на пътя и последния слой асфалт от порядъка на над 20 сантиметра.


В момента, в който кривнеш от асфалта, колелото на колата пропада. А на места по пътя, където са предвидени отбивки, колата ще скочи, ако се наложи да отбиеш.

И говорим за такава разлика в нивото в продължение на километри. А на места със сигурност е и повече. Абсолютно необяснимо защо не е направен полегат наклон, за да може кола да се изнесе нормално.

Карайте внимателно и дано не ви се налага да отбивате. Пък след като свърши ремонтът, ще видим нещата как ще изглеждат. Но в момента е много, много опасно. Внимавайте.

Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 45 гласа.

Свързани новини