Отидете към основна версия

13 701 6

Частен детектив: Когато системата не раздава правосъдие, хората раздават

  • частните детективи-
  • марин маринов-
  • рашкови-
  • катуница-
  • кирил рашков-
  • ангел рашков

Ако Рашкови се върнат в Катуница, всеки ще направи като българин това, което трябва, заяви Марин Маринов

Марин Маринов. Снимка: Ани Петрова
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Две години след трагедията в Катуница напрежението между българи и роми отново ескалира, защото се заговори, че фамилия Рашкови ще се върне в селото, тъй като присъдата на Кирил Рашков изтича през октомври. Гост по темата в "Добро утро, България!" на ТВ7 беше Марин Маринов, председател на сдружението на частните детективи и президент на мотоклуб.

Според него, причината напрежението отново да ескалира е риалити форматът, който в навечерието на годишнината от смъртта на починалите момчета е поканил Кирил Рашков като гост и го е представил като "ромския принц". Това е опит за реабилитация на "царската фамилия" на Рашков, коментира Маринов.

„Ако те (сем. Рашкови) се завърнат в Катуница, се надявам да е по-страшно отколкото миналия път, защото явно не са разбрали урока, който им дадоха всички. Настроенията са много ясни и всеки ще направи като българин това, което трябва, ако се стигне до там. Когато системата не раздава правосъдие, хората раздават. Има много желаещи за това, аз ще бъда с тях“, заяви детективът.

„Тези хора държат войници и се вживяват в ролята на мафиотски босове и точно това е опасно. Говоря за местните феодали, които не са само от ромски произход. Те връщат времето назад, а не ние. Държавата я няма отдавна – тя умря, но не тя е виновна, а всички ние“, каза Маринов.

Шествия в памет на загиналите преди година момчета ще има в Катуница и днес. Кметът на селото Красимир Юруков обясни по-рано в репортаж на медията, че ромската фамилия няма достъп до имотите си с решение на РДНСК, но дори и да имаха, той ги съветва никога да не се завръщат.

Хората в селото са възмутени от двугодишната присъда на Кирил Рашков. Вуйчото на прегазения Ангел коментира, че до тази присъда се е стигнало след неадекватно повдигнати обвинения. „Липсваха обвинения за подбудителство, организиране и ръководене на престъпна група, каквато беше групата, която ни нападна и уби Ангел. 50 роми със саби и ятагани, крещейки "Гяури, ще ви избием" и газейки. Ръководена от Ангел Рашков и сина му Кирил", припомни той.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини