Last news in Fakti

24 Септември, 2013 10:00 13 669 6

Частен детектив: Когато системата не раздава правосъдие, хората раздават

  • частните детективи-
  • марин маринов-
  • рашкови-
  • катуница-
  • кирил рашков-
  • ангел рашков

Ако Рашкови се върнат в Катуница, всеки ще направи като българин това, което трябва, заяви Марин Маринов

Частен детектив: Когато системата не раздава правосъдие, хората раздават - 1
Марин Маринов. Снимка: Ани Петрова
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Две години след трагедията в Катуница напрежението между българи и роми отново ескалира, защото се заговори, че фамилия Рашкови ще се върне в селото, тъй като присъдата на Кирил Рашков изтича през октомври. Гост по темата в "Добро утро, България!" на ТВ7 беше Марин Маринов, председател на сдружението на частните детективи и президент на мотоклуб.

Според него, причината напрежението отново да ескалира е риалити форматът, който в навечерието на годишнината от смъртта на починалите момчета е поканил Кирил Рашков като гост и го е представил като "ромския принц". Това е опит за реабилитация на "царската фамилия" на Рашков, коментира Маринов.

„Ако те (сем. Рашкови) се завърнат в Катуница, се надявам да е по-страшно отколкото миналия път, защото явно не са разбрали урока, който им дадоха всички. Настроенията са много ясни и всеки ще направи като българин това, което трябва, ако се стигне до там. Когато системата не раздава правосъдие, хората раздават. Има много желаещи за това, аз ще бъда с тях“, заяви детективът.

„Тези хора държат войници и се вживяват в ролята на мафиотски босове и точно това е опасно. Говоря за местните феодали, които не са само от ромски произход. Те връщат времето назад, а не ние. Държавата я няма отдавна – тя умря, но не тя е виновна, а всички ние“, каза Маринов.

Шествия в памет на загиналите преди година момчета ще има в Катуница и днес. Кметът на селото Красимир Юруков обясни по-рано в репортаж на медията, че ромската фамилия няма достъп до имотите си с решение на РДНСК, но дори и да имаха, той ги съветва никога да не се завръщат.

Хората в селото са възмутени от двугодишната присъда на Кирил Рашков. Вуйчото на прегазения Ангел коментира, че до тази присъда се е стигнало след неадекватно повдигнати обвинения. „Липсваха обвинения за подбудителство, организиране и ръководене на престъпна група, каквато беше групата, която ни нападна и уби Ангел. 50 роми със саби и ятагани, крещейки "Гяури, ще ви избием" и газейки. Ръководена от Ангел Рашков и сина му Кирил", припомни той.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Alexander Anguelov

    10 2 Отговор
    Егоцентричният пропорционален избирателен модел е умишлено заложен през 1990 с цел самоунищожение на българското общество и държава!!! Партиите по смисъла на закона са Еднолични Търговски Дружества и това е факт! Те са собственост на тези който са ги регистрирали: това е техният завоалиран бизнес, а това извращава цялата идея за партиите - отворете си очите!!! Всички които защитават пропорционалният модел са или непросветени или Предатели на България! Хора недопускайте да ви манипулират! Верния път е 100 % мажоритарни електронни избори при задължително гласуване с глоба от 20 лв.Хора осъзнате се!Бог Да Пази България от всички предатели.

    Коментиран от #3

  • 2 Стар Българин

    12 0 Отговор
    Не само те, трябва всички българи да започнем да раздаваме нужното правосъдие върху всеки унищожител на България! Не само на м....лите, а и на тези анти-българи("управляващите"), които продадоха България и българският народ! Докато не престанем да бъдем тъпо стадо овце, тези не човеци ще продължават да ни тъпчат и да ни убиват лека-полека, и в същото време пълнещи собствените си джобове с парите на народа!
  • 3 Огнян Георгиев

    7 2 Отговор

    До коментар #1 от "Alexander Anguelov":

    При мажоритарна система ще си избереме 240 "принца", които 4 години ще работят само и единствено за себе си. Много по-добре е да се намали бройката ,и ограничи броя на мандатите им /да знаят че са там за определено време,и извършване на определена работа. Вместо глоби,държавата да ни купи гласовете по един елементарен начин- чрез електронно гласуване,НАП да прави справка, и на всеки гласувал,да се прави отстъпка 5-10% от местни данъци и такси,за следващите 4 години.По този начин,освен собствениците на движимо и недвижимо имущество,ще се привлекат и най младите. За огромно мое съжаление,в този парламент ще си бранят местата до последно.
  • 4 валко

    2 0 Отговор
    Какво правят тези 240 богоизбрани-НИЩО за БЪЛГАРИЯ само крадат за СЕБЕ СИ. НИЕ нямаме нужда от ТЯХ.Имаме нужда от един силен ПРЕЗИДЕНТ а не парламент.Може някой да го сметне за пресилено,но докато не се усети силната и здрава ръка на закона -БЪЛГАРИЯ просто си загива. Всички казваме АМЕРИКА това ГЕРМАНИЯ онова ,но явно за НАС българите това не се отнася. НИЕ както винаги отново се мъчим да отрием ТОПЛАТА ВОДА. Всички знаем,че най-големият мафиот Ал Капоне е лежал в затвора за не платени данъци,а у НАС...........................ВИЕ знаете.
  • 5 Бай Иван

    1 1 Отговор
    До гуша ми дойде от този етнос
  • 6 Град Царево Царево

    1 1 Отговор
    тоя детектив прилича на Илиян Вечния от Царево