Отидете към основна версия

7 122 43

Елена Кодинова: Бойко Борисов е наистина политическо животно и играе в много по-големи мащаби

  • бойко борисов-
  • герб-
  • дпс-
  • пп-дб-
  • бсп

Дано само се размине без подозрителни смъртни случаи в ДПС

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Бойко Борисов е наистина политическо животно и играе в много по-големи мащаби от другите кокошкари в парламента. Тази оценка да не се бърка със симпатия към него, просто констатация. Та Борисов помириса кръв покрай ДПС и вече иска нови избори. Ако Пеевски успее да надвие над Доган, а след символното публично отрязване на главата на Рамадан Аталай и подкрепата от Цонев - такива са изгледите, ДПС ще спихне.

Това коментира във "Фейсбук" Елена Кодинова

Най-малкото защото обикновените му избиратели, българските етнически турци, не го припознават.

Може да запази прилични проценти, ако си е заделил пари за циганския вот, но работата отива на провала. Което мен дълбоко ме радва, защото е крайно време българските етнически турци да спрат да гласуват като закрепостени избиратели и да започнат да избират от по-широк спектър от партии като всички други български граждани.

Та ДПС ще се спихне - намеси ли се Дебелото момче, всичко тръгва по пътя на КТБ.

Кирчовците ще се дозакопаят и вече успешно го правят - как не го бе грях Денков днес да спомене самозапалванията, след като колата на Киро уби човек по време на кампания и работата грозно и престъпно се замаза?

Величие няма да ги има в следващия парламент. БСП са в нокдаун и вътре кипи война за председателския пост, няма да се оправят до следващите предсрочни избори, даже ще глътнат още вода.

ИТН имат едни постоянни проценти около границата за влизане в парламента, те не са електорална заплаха за ГЕРБ. Възраждане ще си върнат гласовете, откраднати от Величие, но няма да нараснат заплашително.

И Костадинов го знае, щом вече предлага анти-ГЕРБ коалиция.

Като се вземе предвид всичко това, нищо чудно на едни бързи предсрочни избори ГЕРБ да вземат близо до 50%.

И с едно рамо от ДБ, които винаги са смъртно гладни за власт и още сънуват времето на Костов, когато държавата им беше бащиния, да направи правителство.

Та според мен Борисов вече иска избори. И работи по въпроса. Дано само се размине без подозрителни смъртни случаи в ДПС.

Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 57 гласа.

Свързани новини