Отидете към основна версия

8 973 52

На кого ще остане председател Пеевски…

  • пеевски-
  • дпс-
  • доган-
  • партия-
  • раздор

А скоро от него чухме да казва - много иска, ама не му стиска

Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Раздорът в ДПС става все по-осезаем, защото не минава и ден, в който някой от парламентарната група на ДПС да не напуска парламентарната група на ДПС. Народният депутат от ДПС Хюсни Осман Адем е подал заявление за напускане на парламентарната група на ДПС. Това вече новина ли е!? Не. Така парламентарната групата на ДПС остана с 22 депутати, а независимите - около изключения Джевдет Чакъров, вече са 25. Само да припомним, че точно преди месец Хюсни Осман Адем влезе на мястото на Фелиз Хюсменова, която се оттегли от парламента. Първоначално от ДПС бяха отлюспени 17 депутати. Сега са 25. От ДПС на Пеевски чуваме за „ново начало“, а според Йордан Цонев били „силни“.

На кого ще остане председател Делян Пеевски
Неговите приближени вече са малцинство, а това поражда въпроса какво е тяхното бъдеще в ДПС. Към момента големият въпрос в партията на Ахмед Доган е кой ще надделее в Централния съвет, защото това е органът, който може да изключва от партията. Ако тенденцията на номадство се запази - бягаш от Пеевски, за да пристанеш на Доган, колко е далеч моментът, в който Централният съвет ще се произнесе кой кой е в партията. Ако стане така, че Пеевски бъде изключен… Ако стане така, че Джевджет Чакъров стане едноличен председател… И всичко това, разрира се, ще е облечено в името да се спаси партията… на Ахмед Доган. Тогава на кого ще е председател Пеевски... Нова формация!? Това ще е интересно.

Кой може да свика Централния съвет на ДПС
Сбирката на Централния съвет може да се инициира от двамата съпредседатели – Делян Пеевски и Джевджет Чакъров, но и от почетния председател на ДПС Ахмед Доган, както и при искане на 2/3 от членовете. В Централния съвет влизат хората от парламентарната група, кметовете на ДПС, областните управители, а от местата, на които ДПС не е административно представена, хора от структурите.

3 юни 2024 година
Делян Пеевски: "Никой няма да промени ценностната принадлежност на България. За упоритите опити на Румен Радев да се намеси в предизборната кампания има само едно обяснение - много иска, ама не му стиска. Отново трябва да му бъде напомнено да престане да плаши хората. Ако неудържимо го влече активната политика - да напусне президентския пост и да заповяда на политическия терен. Ако няма смелостта да го направи, да изчака срока на мандата си и да престане да поучава и да се опитва да менторства политиците".

И всичко това го чухме пред аха месец и малко. А след аха месец и малко ДПС се тресе. Какви ли още превратности ни е подготвила съдбата… Много иска, ама не му стиска… Интересно е да се разсъждава върху това, но дали това не важи с пълна сила и за случващото се в ДПС…

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 53 гласа.

Свързани новини