Отидете към основна версия

1 360 26

Илиян Василев: Защо ни трябва тотална реформа в служби и правосъдие?

  • илиян василев-
  • реформа-
  • служби-
  • правосъдие

Разбираме, че никой не се стреми да изясни причината за тези пожари, защото само пълен наивник може да допусне, че всички те имат природен характер, а няма човешка намеса. Който не вижда голямата картина на съзнателните усилия

Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Защо ни трябва тотална реформа в служби и правосъдие? Простият отговор е да си защитим държавата и да оцелеем като нация.
Корупцията е лепилото на олигархичния модел на Путин, който е копиран и у нас. Тя прояде отвътре руската държава, до степен сега, въпреки огромните средства, които се наливат от бюджета, да са затънали в Украйна. Каквито и пари да харчат - по пътя да крайния ефект и търсен резултат, те потъват като вода в пустинен пясък. Единствените богопомазани са специалните служби и всички, които реализират репресии вътре в Русия, или операции по дестабилизация и терор зад граница. Включително в България.
По същата причина внесената от Русия корупция и съчетана с проводниците и у нас местна версия ерозира отвътре способностите на държавата на решава остри кризи, като тази с пожарите.
Разбираме, че никой не се стреми да изясни причината за тези пожари, защото само пълен наивник може да допусне, че всички те имат природен характер, а няма човешка намеса. Който не вижда голямата картина на съзнателните усилия България да бъде вкарана в режим на политическа, институционална, социална и производните кризи, включително през обществено разделение и противопоставяне, е слепец, в добрия случай.
Вчера участниците в потушаването на пожара под Беклемето потвърдиха, че има човешка намеса, най-малкото в блокираните възможности на техника и хора да достигне до пожара. Подозренията за умисъл са логични, именно в контекста голямата картина, но нашите служби са толкова пробити, че на практика не са в състояние нито да разследват, нито да противодействат срещу злоумишлени действия на руските специални служби или техните агенти.
За всички тези последни 10-15 години години, въпреки терористичните актови, взривове, разрушено материално богатство за десетки и стотици милиони, убити български граждани, успешни и неуспешни убийства на български граждани, няма нито един разкрит и заловен, разследван, обвинен и осъден руски шпионин у нас. И това не е случайност, а плод на договорка и дадени гаранции от страна на Борисов, Доган и Радев, включително през прокуратурата от Цацаров на Чайка.
Те имат охрани, имат НСО, ние нямаме.

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 32 гласа.

Свързани новини