22 Юли, 2024 10:00 1 345 26

Илиян Василев: Защо ни трябва тотална реформа в служби и правосъдие?

  • илиян василев-
  • реформа-
  • служби-
  • правосъдие

Разбираме, че никой не се стреми да изясни причината за тези пожари, защото само пълен наивник може да допусне, че всички те имат природен характер, а няма човешка намеса. Който не вижда голямата картина на съзнателните усилия

Илиян Василев: Защо ни трябва тотална реформа в служби и правосъдие? - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Защо ни трябва тотална реформа в служби и правосъдие? Простият отговор е да си защитим държавата и да оцелеем като нация.
Корупцията е лепилото на олигархичния модел на Путин, който е копиран и у нас. Тя прояде отвътре руската държава, до степен сега, въпреки огромните средства, които се наливат от бюджета, да са затънали в Украйна. Каквито и пари да харчат - по пътя да крайния ефект и търсен резултат, те потъват като вода в пустинен пясък. Единствените богопомазани са специалните служби и всички, които реализират репресии вътре в Русия, или операции по дестабилизация и терор зад граница. Включително в България.
По същата причина внесената от Русия корупция и съчетана с проводниците и у нас местна версия ерозира отвътре способностите на държавата на решава остри кризи, като тази с пожарите.
Разбираме, че никой не се стреми да изясни причината за тези пожари, защото само пълен наивник може да допусне, че всички те имат природен характер, а няма човешка намеса. Който не вижда голямата картина на съзнателните усилия България да бъде вкарана в режим на политическа, институционална, социална и производните кризи, включително през обществено разделение и противопоставяне, е слепец, в добрия случай.
Вчера участниците в потушаването на пожара под Беклемето потвърдиха, че има човешка намеса, най-малкото в блокираните възможности на техника и хора да достигне до пожара. Подозренията за умисъл са логични, именно в контекста голямата картина, но нашите служби са толкова пробити, че на практика не са в състояние нито да разследват, нито да противодействат срещу злоумишлени действия на руските специални служби или техните агенти.
За всички тези последни 10-15 години години, въпреки терористичните актови, взривове, разрушено материално богатство за десетки и стотици милиони, убити български граждани, успешни и неуспешни убийства на български граждани, няма нито един разкрит и заловен, разследван, обвинен и осъден руски шпионин у нас. И това не е случайност, а плод на договорка и дадени гаранции от страна на Борисов, Доган и Радев, включително през прокуратурата от Цацаров на Чайка.
Те имат охрани, имат НСО, ние нямаме.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 32 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реалност

    9 2 Отговор
    Zлата орда напъва пак да ни 00сесесере напълно а велики възрожденски Ганчевци в анцузи и магнитни ДепеСари дс им ръкопляскат и пак ги канят да останат
  • 2 Лоджика

    11 3 Отговор
    Тотална реформа ни трябва първо в съдебната система за да правораздава бързо и ефективно, да разследва, обвинява и съди политиците и техните протежета, които не спазват законите и всичко ще си дойде на мястото по естествен път и в службите.
    В момента всички системи в държавата са на юфка защото никой не разследва и не търси отговорност от никого за несвършената работа. То никой и не знае, кой за каква работа е сложен някъде, та да му потърси сметка за това.

    Коментиран от #10

  • 3 Трол

    16 1 Отговор
    Трябва ни тотална реформа на реформата.
  • 4 обективен

    20 0 Отговор
    90% съдии и магистрати работят само за мафията защото тя ги направи милионери !!
  • 5 Айде

    13 0 Отговор
    Стига вече констатации! На объркания народ са му необходими идеи и действия как да се оправи пълната управленска бъркотия и немощ, в която е изпаднала държавата! Демокрация трябва, не власт на партийните вождове!

    Коментиран от #15

  • 6 За протокола

    10 1 Отговор
    Преди всичко, на политиците трябва да им бъде отнета възможността да си пъхат мръсните ръчички в работите на службите, съда и прокуратурата, както и в регулаторите. Те трябва да са напълно деполитизирани и да се управляват от хора издигани и избирани от самите тях.
    Следващата стъпка трябва да е изкореняване на корупцията в тези органи, както и възстановяване на лоялната и качествена тяхна работа. Но това те трябва да го свършат сами, отвътре, защото те най-добре знаят и разбират кой кой е.
  • 7 потомствено се краде

    10 0 Отговор
    от 90 до 24 година са 34 години . едни и същи са си . крадат , нехващат убиици и се наследяват . в гтп да сменят персонала на 2 години . корупция и катастрофи и без присъди .Да . която мутра са убили е имало защо . парите запазват . яки рушвети .
  • 8 Комунистическите молиционери

    12 3 Отговор
    вече 35 години държат България в смъртна примка.

    Коментиран от #25

  • 9 Магистрат Паралийски

    12 2 Отговор
    Корупцията започва от т.нар."конкурси".Има си тарифи за всяка длъжност-съдия, прокурор,следовател,нотариус, съдебни и прокурорски помощници. Трябва да се премахнат конкурсите, вместо това детектор на лъжата, успех от дипломата, чужд западен език, събеседване с комисия отвън
  • 10 Айде

    11 0 Отговор

    До коментар #2 от "Лоджика":

    Реформи в съда и прокуратурата не са възможни, докато властта е в ръцете на партийните вождове! Първо трябва демокрация - власт на образованото гражданско общество! После ще дойдат промени в Конституцията, съдебната система, образованието, здравеопазването и т. н. Това са последствия!
  • 11 Стефан

    5 0 Отговор
    Да се разформирова съдебната система!
  • 12 саше,

    3 6 Отговор
    руснаците и за еректилната ти дисфункция ли са виновни?!? На българина все някой друг му е виновен!
    Не, саше, и ти си един от виновните, барабар с всички нас!
  • 13 Буха ха

    8 0 Отговор
    Каквото и закони и правила да се въведат, ако съдиите, прокурорите и полицаите са боклук, те пак ще намерят начин да вършат мръсотии. Това е като в покера, както и да ги подредиш петте си карти, ръката ти не става по силна. Системата е прогнила заради хората в нея. Ако са честни и почтени, законите са достатъчни за да има правосъдие.
  • 14 Трябва да се отреже

    8 0 Отговор
    главата на Хидрата. Невидимата Съдебна Власт. Няма друга прослойка в тая държава, която така нагло да се само назовава ВЛАСТ. Лапа заплати, премии, бонуси, привилегии, тоги, очила, коледни, талони, купони, лапа и под масата. Насреща едно голямо НИЩО, отлага дела, безкрайни експертизи, отводи, протакане, несъответстващи присъди. Това е Хидрата разяждаща цялата държава, виновник да няма РЕД.

    Коментиран от #16, #17

  • 15 Леля Гошо

    3 3 Отговор

    До коментар #5 от "Айде":

    Диагнозите са лесни, но докато няма активно, силно гражданско общество, промяна не може да се очаква. ЕС и САЩ са доволни от ситуацията, така че промяната няма да дойде отвън.
  • 16 Пешо от панелката

    10 1 Отговор

    До коментар #14 от "Трябва да се отреже":

    Съдебната власт няма да се промени сама, законодателите с реформи няма да я чпроменят, ЕС му дреме, така че единственият начин е народонаселението да грабне тоягите и да ги почва, от ВСС, министъра и главния прокурор, надолу по веригата
  • 17 ПАразити

    9 0 Отговор

    До коментар #14 от "Трябва да се отреже":

    Един съдия или прокурор на окръжно ниво получава към 10000лв заплата. Държавата муплаща НОИ, Здравна каса, консумативи-телефон, Интернет, транспорт. Плюс всяка година 13 и 14 заплата и 20заплати на куп при пенсиониране
  • 18 БЪЛГАРИН 🇧🇬

    2 5 Отговор
    Илианчо, за кой ли път се излагаш и говориш глупости, ама на теб ти е простено.Поне правиш всичко това, за пари от посолството.Ае със здраве.И не ни взимай за балами.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 ДОПУСТИМО Е !

    4 0 Отговор
    Освен реформа ни трябва и очистване от всички досегашни действащи магистрати и адвокати !
  • 21 уйко калеко

    2 2 Отговор
    И пак РУСИЯ и ПУТИН са ни виновни.Сигурно шпионите на ПУТИН заключват домовете на българите в изборния ден и те не гласуват.Шпионите руските разкулачиха българското селско стопанство през 1992.гЕ тогава СДС създаде ЛИКВИДАЦИОННИ СЪВЕТИ подобно на болшевишките тричленки след болшевишката революция от 1917.г.Руските шпиони извършиха приватизацията в БЪЛГАРИЯ ПРЕЗ ПЕРИОДА 1997-2005 Г., когато националното богатство бе подарено на мафията и на наши хора от КОСТОВ и ЦАРЯ.Сигурно пак руските шпиони сключиха неизгодните договори за ,,АМЕРИКАНСКИТЕ МАРИЦИ,, И.Т Н.Добре,че е РУСИЯ и ПУТИН ,,че да има с какво да се оправдаваме.От 1878 г. та до сега все някой друг ни е виновен.До 1945 г. ни бяха виновни гърци , сърби ,руснаци .но сега по време на прехода след 1989 г. остана само РУСИЯ и ПУТИН особено след като започна войната в УКРАЙНА.

    Коментиран от #22, #24

  • 22 здрасти

    4 0 Отговор

    До коментар #21 от "уйко калеко":

    Няма нито едно неопровержимо доказателство, че на 10 Ноември 1989 нещо в България наистина се е променило. Излизащите документи и разказите на очевидци участници в процеса говорят точно обратното - тогава властта е преминала от български директно в руски ръце. Слочайно ли е, че почти всичко приватизирано в последствие, е преминало под руско управление?
  • 23 ФЕЙК

    2 3 Отговор
    Има една песен на Тоника :"Все ни пречи нещо" -"Зиме - студено, пролет - зелено, лятото - горещо, вСЕ НИ ПРЕЧИ НЕЩО! " Но на нашите некадърници най-много им пречи Путин !
  • 24 Баце

    3 1 Отговор

    До коментар #21 от "уйко калеко":

    Не не е виновен само пУтлер.От 44г до сега сме под руско иго.
    Първи е бил най големия убиец в света сТалин след него други та до сегашния убиец пУтлер. 89г. нарекоха управлението демокрация но всъщност си е управление на ДС/КГБ
  • 25 Изметете ги!

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Комунистическите молиционери":

    Имате възможност на всеки нови парламентарни избори.
  • 26 не сме вчерашни

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "таман да ти повервам":

    Хитрягите винаги търсите да се скриете зад някоя правдоподобна версия. Така например за обезлюдяването на територията се обвинява "Планът".