Отидете към основна версия

7 060 31

Евгений Кънев: Прегрупирането на Пеевски

  • калин стоянов-
  • пеевски-
  • служебно правителство-
  • евгений кънев

Така или иначе за съжаление всичко опира до избора на новия служебен премиер

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Прегрупиране на Пеевски.

Вчера се учудих, че Пеевски е заложил всичко коз на един единствен човек - Калин Стоянов. Чак толкова да не можеше Горицата му да издигне друг пак негов човек - направо неразбираемо. Че направи за смях и неговите други две бити карти - вече отхвърлени от Радев за премиери - които по команда пак се самономинираха, копаейки дъното на човешкото достойнство. На които вероятно вече им е бил спуснат Стоянов-2.

Това коментира във "Фейсбук" Евгений Кънев.

Днес на свежа глава виждаме нов ход. Борисов - в знак на нечувана и неподозирана смелост каза нещо довчера немислимо за Пеевски - нямал да подкрепи Стоянов. И предложи решението - пак да е техния Главчев, който да извади от ръкава си скрития нов МВР коз, подаден под масата от Пеевски.

Така или иначе за съжаление всичко опира до избора на новия служебен премиер:

Дали ще е на Пеевски, предложен от домовата книга със сегашните ГЕРБ назначения (оперирана за изненади като Гюров).

Или на Радев, предложен от ИТН или БСП (Възраждане играят за ГЕРБ) с нови назначения в домовата книга.

ПП-ДБ - въпреки своята инициатива за нови назначения - нямат полезен ход. Защото ще трябва да подкрепят нова кандидатура на една от двете групировки.

В тази мръсна игра те трябва да издигнат убедителна със своите убеждения и биография фигура за нов шеф на парламента или за някоя от другите позиции и да търсят подкрепа за нея. Макар и с малък шанс на успех да бъде избрана, а след това одобрена от Радев за премиер - това е единствения правилен ход.

Няма по-лош вариант от това ПП-ДБ да решат с подкрепата си проблема на Доган, Радев, а и на самия ББ с Пеевски. И след това да бъдат смачкани от новото прегрупиране на задкулисието.

А и премиер на Радев, ако прави изборите - той не само няма да гарантира тяхната честност, а може да се задържи достатъчно дълго, за да блокира Еврозона, помощта за Украйна и обслужи путинските енергийни интереси. Вече сме го виждали.

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 90 гласа.

Свързани новини