Отидете към основна версия

93 849 90

Проклятието Доган е несравнимо с проклятието Пеевски. Да, Нинова е соц, но по-добре ли е БСП под контрола на Пеевски?

  • ахмед доган-
  • делян пеевски-
  • проклятие-
  • контрол-
  • бсп

Ние се залъгвахме, че съдът е относително независим, че проблемите са в прокуратурата, а то какво - и ВАС и ВКС /казуса Нинова/ и демокрацията в греховете на Доган и Нинова. Докато се си търсехме взаимно кусурите Пеевски овладя и Съда

Колаж: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Някои продължават да гледат сеир в битката между Доган и Пеевски, свалянето на Нинова, а близкият хоризонт е- контролирани от Пеевски ГЕРБ, ДПС, ИТН и БСП, които да формират кабинет под негов контрол. Ситуацията е ала КТБ - радват се, че Пеевски се саморазправя с Цв. Василев, а той погреба цяла банка? Ситуацията е малко като в Германия при Хинденбург след 1931 година, когато напористият Хитлер превзема властта и различните му противници си гледат взаимно сеира и така дават властта без бой на бруталния Хитлер. Пеевски днес, пред очите на всички, превзема нагло цялата власт и стерилните ни демократи търсят оправдание за бездействието си /сеира/ спрямо грубите посегателствата срещу правото и законността. Това, което става във ВАС е гротеска и без прецедент - толкова арогантно до сега никога не са действали. Ние се залъгвахме, че съдът е относително независим, че проблемите са в прокуратурата, а то какво - и ВАС и ВКС /казуса Нинова/ и демокрацията в греховете на Доган и Нинова. Докато се си търсехме взаимно кусурите Пеевски овладя и Съда.
Най-лошото овладява и протестната енергия през фалшивите си двойници и днес няма кой да излезе и на улицата. ППДБ загърбиха Улицата и не смеят да свикат протест, камо ли да идентифицират бруталните действия на Пеевски като достойни за протест и в Парламент и на улицата.
И вчера зададох на хора от ППДБ прост въпрос - същият този ВАС прегази ли Андрей Гюров по заръка на Пеевски - прегази го, по начина, по който прегази и Доган, а ВКС прегази Нинова?
Утре набралият сили български "Хитлер" - ще прегази всеки изпречил се по пътя му към властта, и както в Германия много са подценявали "феномена" Хитлер, докато не е станал пълновластен цар и никой не е могъл да му се противопостави.
Още един прост въпрос към сеирджиите - ще може ли ППДБ - като последна линия на защита на демокрацията /други няма - ГЕРБ са в миманса/, да спре Пеевски след изборите, когато овладее и ГЕРБ, и БСП - дори Възраждане по подават топки за отиграване с нарочни действия, на фона на които Пеевски да блесне като атлантик и западник. Докато контролирания от него ПИК хвали руската армия и Путин, Пеевски се прави на атлантик.

Събудете се, господа! Да, Иван Костов каза преди двадесет и пет години, че Доган е проклятие, но това беше в контекст, Проклятието Доган е несравнимо с проклятието Пеевски. И тук става дума за порядък, не за малки разлики. Да, Нинова е соц, но по-добре ли е БСП под контрола на Пеевски?
Още ли си мислите, че на тези избори ще си говорим за програми, за стратегии, докато българската демокрация е прегазена от един самозабравил се политически дерибей.

Коментарът на автора е публикуван на неговата Фейсбук страница

Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 481 гласа.

Свързани новини