Отидете към основна версия

733 8

За политическата булимия

  • булимия-
  • политика-
  • партии

В последните десетилетия България се превърна и благоприятна среда за развитие на някои непознати досега на човека болести…като например политическата булимия!

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Булимията е тежко психологическо разстройство, за което е характерно импулсивно преяждане последвано от отчаяни усилия да се предотврати качването на килограми чрез повръщане на приетата храна. Не я подценявайте! България винаги е била инкубатор на откриватели (такива светли примери има много назад във времето, а и към днешна дата, макар и доста по-рехаво като честота).

За съжаление обаче в последните десетилетия България се превърна и благоприятна среда за развитие на някой непознати досега на човека болести…като например политическата булимия! При нея е характерно не импулсивно, а перманентно пренатоварване на човешката психика с политически идиотизъм, непоносимост към гнусни цинични изказвания за това как държавата върви напред, докато в действителност затъва все по-дълбоко в демографска криза, корупция, зависимости и т.н и т.н. Такова болестотворно облъчване идва най-вече от представители на ГЕРБ, ДПС, ПП, ДБ, Синя (тюркоазено) България, Величие, ИТН, Възраждане и някой други патогени! Проявна форма на политическата булимия е усещането за неконтролируем стомашен напън…

Препоръчително, ако усетите такива симптоми, е незабавно да преустановите слушането на представители на горецитираната политическа сган. Ако търсите лечение на политическата булимия обаче, специалистите съветват да упражните правото си на глас на 27.10.24 г. Това, което в продължение на години ни се втълпява, че отстояването на националния интерес е химера в условията на членство в ЕС, съвсем не е истина! Доказателство за това, че макар да сме членове на ЕС, ние притежаваме способите за контролиране на спусканите от Западна Европа нареждания, е Унгария и нейният лидер Виктор Орбан!

Очевидно скоро няма да се превърнем с Швейцария на Балканите, но съвсем не е непостижимо в средно-срочен план да се превърнем поне в Унгария на Балканите! Имаме ресурсите, имаме правните механизми, имаме хората…липсва ни единствено ВОЛЯТА!!!!!!!!! Нека се вгледаме назад във времето, нека си дадем сметка, че сме преки потомци на велики БЪЛГАРИ, които няма да изброявам, за да не пропусна някого, когото безкрайно уважавам. Не искам да повярвам, че сме се отдалечили толкова от корените си и сме обърнали гръб на вродения ни непримирим нрав!

Тази сутрин слушах изказване на някакъв самозван политикант от Синя България, че одържавяването на ЕРП-тата и Лукойл ни връщало в Комунизма. Да се смееш ли, да плачеш ли! Байчо, тук говорим за сектори от значение за националната сигурност, които твойта сбирщина от национални предатели, продаде за жълти стотинки на сламени човечета и фантоми, които са се впили като кърлежи в изстрадалия български народ и смучат като за последно. Какъв Комунизъм, какви пет лева, бе байчо! Трябвало да дадем тези сектори на частния бизнес, казва байчото от Синя България! Ми аланкоолу, ти ходил ли си в Перник да видиш въгледобивния завод в какво състояние! Че от четириетажна сграда с площ 2000 кв. м. за 30 години частният „инвеститор“ е сменил дограмата на един прозорец и е купил едно кюмбе! Това ли ти е визията за развитие! Че от 2000 работни места са останали 8!

Политическата булимия има лечение и то не е спиране на телевизора, не е и употребата на лаксативи и диуретици, то е отиване до урните на 27.10.24 г. и упражняване правото на глас, като гласуваме доверие на малцината (поне на този етап) останали трезвомислещи и истински загрижени за спасяването и развитие на Българската нация хора – различни от гореизброените. МЕЧтая да видя такава проява на Българския дух!

Адв. Марин Георгиев Поповски – Пловдивска адвокатска колегия

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 9 гласа.

Свързани новини