Отидете към основна версия

51 417 48

Първо във ФАКТИ: Скандален произвол на ЧСИ в цех за лютеница

  • произвол-
  • лютеница-
  • чси

България ще плати милиони, заради този случай, казва Румен Казаков

ФАКТИ огласява журналистически разследвания от различни медии, защото подкрепя свободата на словото.

За скандален произвол на частен съдебен изпълнител разказа пред ФАКТИ, управителят на фирмата за производство на лютеница и консерви "Консервинвест" Румен Казаков.

Наскоро "Булконс Първомай" ООД печели на втора инстанция дело пред Софийския апелативен съд срещу "Консервинвест" за ползването на марката с географско указание "Лютеница Първомай". Наложена е и глоба от 750 000 лева. От "Консервеинвест" възразяват срещу решението във ВКС, но то влиза в действие. Въпреки това има законов 14-дневен срок за плащане на сумата преди частен съдебен изпълнител да има правото да предприема действия. Той обаче дори не е започнал да тече, а се пристъпва към неправомерни мерки, които блокират работата на предприятието.

"Днес във фабриката ни в с. Православен, Пловдивско, нахълтва ЧСИ Мариана Обретенова, която трябва да ни връчи покана в 14-дневен срок да платим сумата, за която сме осъдени. Ние сумата сме я внесли като гаранция в сметка на ВКС, тъй като нямаме доверие на съдебния изпълнител и "Булконс". Съдебният изпълнител търси управител, на който да връчи поканатa за доброволно плащане, но с моя колега не бяхме в цеха в този момент. Важно е да се отбележи, че госпожата е придружавана от частни охранители, които са без обозначение от коя фирма са. След това вика и полиция от Първомай. Гардовете изгонват всичките ми работници по време на работа, в момента работниците стоят на улицата, а стоката се разваля. Цехът ни е окупиран, запечатан, а работата му е блокирана. Всичко се случва под предтекст да не се изнесе някоя машина от цеха. Това няма как да се случи. Нашите банкови сметки са запорирани. За мен интерес от подобни действия има конкурентната фирма "Булконс Първомай". Неин собственик е скандално известният бивш съдия Веселин Димитров. Явно контактите му в съдебната система са много сериозни, за да ни се случва всичко това, на което днешните събития са апогей. Искат да унищожат бизнеса ни. Европейската комисия в момента води процедура срещу България във връзка с нашите дела. България с издаването на географски указания нарушава регламентите на Европа. Това обаче за съдиите у нас явно няма никакво значение. Тук важат други правила и интереси. На първа инстанция ние спечелихме делото, изведнъж на втора всичко се промени, остана третата - ВКС. Чакаме от ВКС да спре изпълнението на ЧСИ, което е отвсякъде неправомерно. Ако ВКС не се произнесе в наша полза, отиваме на европейски съд, където на 100% сме сигурни, че ще спечелим делото и България ще трябва да плаща милиони за целия тормоз срещу нас. Ние сме нормални хора, бизнесмени и няма на кого да разчитаме. Веселин Димитров от своя страна е кум на Димитър Горов, бивш депутат от БСП, с бившия председател на ВАС Колев пък са били заедно в Арбитражна комисия на БФС в периода 2008-2010. Мога да разкажа много за отношението на ВАС към нашата фирма", разказа Румен Казаков пред ФАКТИ.

ЦЯЛАТА ПРЕДИСТОРИЯ НА СКАНДАЛНИЯ СЛУЧАЙ ОЧАКВАЙТЕ СКОРО ВЪВ ФАКТИ

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини