11 Март, 2019 20:52 51 377 48

Първо във ФАКТИ: Скандален произвол на ЧСИ в цех за лютеница

  • произвол-
  • лютеница-
  • чси

България ще плати милиони, заради този случай, казва Румен Казаков

ФАКТИ огласява журналистически разследвания от различни медии, защото подкрепя свободата на словото.

За скандален произвол на частен съдебен изпълнител разказа пред ФАКТИ, управителят на фирмата за производство на лютеница и консерви "Консервинвест" Румен Казаков.

Наскоро "Булконс Първомай" ООД печели на втора инстанция дело пред Софийския апелативен съд срещу "Консервинвест" за ползването на марката с географско указание "Лютеница Първомай". Наложена е и глоба от 750 000 лева. От "Консервеинвест" възразяват срещу решението във ВКС, но то влиза в действие. Въпреки това има законов 14-дневен срок за плащане на сумата преди частен съдебен изпълнител да има правото да предприема действия. Той обаче дори не е започнал да тече, а се пристъпва към неправомерни мерки, които блокират работата на предприятието.

"Днес във фабриката ни в с. Православен, Пловдивско, нахълтва ЧСИ Мариана Обретенова, която трябва да ни връчи покана в 14-дневен срок да платим сумата, за която сме осъдени. Ние сумата сме я внесли като гаранция в сметка на ВКС, тъй като нямаме доверие на съдебния изпълнител и "Булконс". Съдебният изпълнител търси управител, на който да връчи поканатa за доброволно плащане, но с моя колега не бяхме в цеха в този момент. Важно е да се отбележи, че госпожата е придружавана от частни охранители, които са без обозначение от коя фирма са. След това вика и полиция от Първомай. Гардовете изгонват всичките ми работници по време на работа, в момента работниците стоят на улицата, а стоката се разваля. Цехът ни е окупиран, запечатан, а работата му е блокирана. Всичко се случва под предтекст да не се изнесе някоя машина от цеха. Това няма как да се случи. Нашите банкови сметки са запорирани. За мен интерес от подобни действия има конкурентната фирма "Булконс Първомай". Неин собственик е скандално известният бивш съдия Веселин Димитров. Явно контактите му в съдебната система са много сериозни, за да ни се случва всичко това, на което днешните събития са апогей. Искат да унищожат бизнеса ни. Европейската комисия в момента води процедура срещу България във връзка с нашите дела. България с издаването на географски указания нарушава регламентите на Европа. Това обаче за съдиите у нас явно няма никакво значение. Тук важат други правила и интереси. На първа инстанция ние спечелихме делото, изведнъж на втора всичко се промени, остана третата - ВКС. Чакаме от ВКС да спре изпълнението на ЧСИ, което е отвсякъде неправомерно. Ако ВКС не се произнесе в наша полза, отиваме на европейски съд, където на 100% сме сигурни, че ще спечелим делото и България ще трябва да плаща милиони за целия тормоз срещу нас. Ние сме нормални хора, бизнесмени и няма на кого да разчитаме. Веселин Димитров от своя страна е кум на Димитър Горов, бивш депутат от БСП, с бившия председател на ВАС Колев пък са били заедно в Арбитражна комисия на БФС в периода 2008-2010. Мога да разкажа много за отношението на ВАС към нашата фирма", разказа Румен Казаков пред ФАКТИ.

ЦЯЛАТА ПРЕДИСТОРИЯ НА СКАНДАЛНИЯ СЛУЧАЙ ОЧАКВАЙТЕ СКОРО ВЪВ ФАКТИ


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 А БЕ

    169 21 Отговор
    МРЪСНИ КОМУНИСТИЧЕСКИ НОМЕРА , НЯМАТ КРАЙ , А МОЖЕШЕ ДА ИМАТ 1989година !

    Коментиран от #3, #4, #43

  • 3 Клюкар

    83 6 Отговор

    До коментар #2 от "А БЕ":

    Е така се. Тогава дойде началото на края.
  • 4 Клюкар

    45 4 Отговор

    До коментар #2 от "А БЕ":

    Е така де. Тогава дойде началото на края.
  • 5 Коментар📝

    43 4 Отговор
    Ще дойде време когато ще дойде в резон медия и ще ви покажа как се прави истинска журналистика това не е първо факти. А Е пост фактум пета копи-пейст статия
  • 6 иван михалев

    118 12 Отговор
    тия от Булконс по педерастката линия, се ебат със съдийте по бг съдилищата, знаем им мръсните номера... шибана мръсна държава управлявана от такива като Боко Тиквата.. кво чакаш НАРОДЕ ??? затриват ти децата !!!!
  • 7 Чико и Боко

    74 6 Отговор
    У Булгаристан е така.......
  • 8 миризлив пор

    97 3 Отговор
    Докато се плаща "от държавата" а не от бюджета на организацията надробила попарата и съответните регресни искове към персонално отговорните ще е така. Пък ако тези успеят да запалят чергата на чси ще е най добре.
  • 9 Eee

    42 1 Отговор
    Тая явно много обича лютеница.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 576

    62 2 Отговор
    Пистолет трябва.
  • 12 весо - гея

    61 3 Отговор
    Веселин Димитров - Весо Леката известен в съдебната палата, за способността му да осмуква.. честито на освободените
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Олинеза

    34 13 Отговор
    ЧСИ - абревиетура на безсъвестните, Аморални, бездушни хора намиращи удоволствие в хорското нещастие - редките случаи са хората от статията - това са гадни, подли, корумпирани, хитри и лукави индивиди, знаещи на кого да платят, за да им излезе проблема с кражбите и своеволията като СВЕТА ВОДА НЕНАПИТА! Уважаеми читатели - аз като коментиращ поемам вината и осъждам ВАШЕТО СЪМНЕНИЕ, защото след малко ще ме баннат за седмица, а скандалният произвол е НАПЪЛНО оправдан - нещо което скоро ще прочетете в същата рубрика!!! Казаков ще рони едни сълзи ама няма да му е удобно да плаща на РЕЗОН медиа за статия! Бъдете търпеливи - завъртаме капачката - ще видим едни решения, дали ще се платят или не - тогава обсъждайте глутницата от ЧСИ!!! (то си има толеранс ама и частните детективи си имат файдата)
  • 15 олинезчо

    64 2 Отговор
    слънце олинезено, Румен ти Казаков няма един лев задължение , към държавата във всичките и форми и осигурява на цяло едно българско село прехраната от 20 години, докато ти мило мое боклуче, тролско, да ти обясня за Весо - Леката, че от дружество на дружество прехвърча и пак няма да го спасят , чеповете дето ги лапа..
  • 16 Справедливост

    57 3 Отговор
    Редно е вече да заличат тази фирма Булконс Първомай. Първо продават пълни боклуци, с изтекъл срок на годност. Второ това не е производствено предприятие, това е поредната схема за пране на пари, ако се разровите ще разберете как е приватизирана тази фирма, какви хора седят зад нея и за още какви ли не куп измами са дори осъждани. Трето не можеш да нарушаваш Европейска заповед и да си мислиш, че си много голям и няма да ти се размине. Вярвам, че нещата в България ще се променят и такива фирми като Булконс просто ще спрат да съществуват.
  • 17 Ужас

    80 2 Отговор
    Ама какви са тези ЧСИ-та нагли, как ще влизаш ти така във някоя фирма, при положение че си има законов 14 дневен срок за плащане, за покана и т.н. Пълна анархия е тази държава. Не осъзнавате ли, че заради едни мошеници, малкият и среден бизнес в България изчезва.

    Коментиран от #22

  • 18 gneven

    37 1 Отговор
    НАРОДЕ???
  • 19 Кютек

    79 2 Отговор
    Разните ЧСИ-та трябва да се забранят със закон,не може частни лица да правят каквото си поискат със съдбите на хората.
  • 20 SgS

    56 0 Отговор
    Съдията, кажете името на съдията? тези свински черавца, тези гнили ябълчици само народен коректив за такива
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Минчо

    36 2 Отговор

    До коментар #17 от "Ужас":

    Кви са тия ЧСИ-или от Американците ги копирах. Всички знаят че Американците и Турците не са за предпочитане ама наще оправници все се тикат там сами се набутват та и тук мушенници да расипят всичко това е България управници кравопиици и малчалив народ
  • 23 Боко

    25 0 Отговор
    Ей ся ще си пекна един суджук , а за гарнитурата - първомайска лютеница .
  • 24 Ventura

    43 3 Отговор
    Иди прави бизнес в Мутристан! Не става.
    Рекет държавен, бандитски и накрая ти откраднат целия труд.
  • 25 Завеждащ 2 хирургия д-р. Т.о.ш.и.б.и.я.н

    36 0 Отговор
    Всички на гилотината от кмета на най затънтеното село до сегашните управници и така от 1988 та до ден днешен трябва да се издирят и изпълни присъдата
  • 26 Злият

    50 4 Отговор
    Когато народа започне да окача любимите дечица на подобни самозабравили се изроди, съдии, прокурори или ЧСИ-та, по стълбовете, с краката нагоре, и с прерязани гърленца, само тогава ще се вразумят... Но тъй като сте народ от мишки, ще мълчите и ще търпите !

    Коментиран от #32, #34, #35

  • 27 Стоте Майонези

    14 5 Отговор
    ОЛИНЕЗА Е ЕДИНСТЕВНАТА КАЧЕСТВЕНА БЪЛГАРСКА МАЙОНЕЗА, А ОНАЗИ "КРАСИ" Е ПЪЛЕН БОКЛУК, МНОГО Е ВКУСНА НО НА ДРУГИЯ ДЕН КАТ СЕ СЪБУДИШ ВСЕ ЕДНО СИ Я ЗАБЪРКАЛ С НАФТА - ЗАТЛАЧВА ЦЕЛИЯ ОРГАНИЗЪМ, не ми е ясно какво "олио" слагат вътре ама е най-нискокачественото на пазара

    Коментиран от #28

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 842

    12 0 Отговор
    Е щом е по партийна линия работата е ясна :D
  • 30 kick

    10 0 Отговор
    Е поне ловни пушки нямате ли и те вършат работа, аз така си разчиствам проблемите...
  • 31 гост

    29 0 Отговор
    Другаря Веселин Димитров е състудент на другаря Сотир Цацаров и двамата са членове на БКП преди 1989 година въпреки крехката си възраст и са пратийни активисти във юридическия факултет на СУ. И преди и сега СУ е гнездо на оси.
  • 32 mdamda

    12 9 Отговор

    До коментар #26 от "Злият":

    Много си краен, това с деца е прекаляване, в теб се гнезди една деградираща муслимска мъст без полза, престъпните родители нека да висят за стореното, а децата им да си взимат поука за в бъдеще, така ще се възроди истинска държавност
  • 33 Пристав

    23 1 Отговор
    Трябва просто да се забрани дейността на ЧСИ в България и решенията на съда да се налагат от държавни изпълнители.
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Химика

    21 7 Отговор
    И двете фирми са Факю.На едната фирма етикета е как четери човека играят хоро,а на другата фирма е как пет човека играят хоро.Продуктите и на двете фирми са тотален боклук.Ако искате да мрете това са вашите лютеници.Вътре в състава им няма нищо истинско и се прави от прах.Олинеза и тя е същата хубост!За момента Дерони е най-добрият избор на лютеница.

    Коментиран от #37, #38, #45

  • 37 Гад

    9 1 Отговор

    До коментар #36 от "Химика":

    Най-добрата лютеница и като съотношение цена-качество се продава в Lidl. Но не знам кой я произвежда.
  • 38 Твоят кошмар

    9 4 Отговор

    До коментар #36 от "Химика":

    Аз пък мога да ти кажа че хорцето е напълно естествен продукт и всичко в нея е естествено дори ако си се загледал може да намериш семенца от пипера, булконса циганите газят с ботушите в големите корита и така си правят доматеното пюре а хората ядат от нея ама нали минава през 800 градуса и си мислят че няма нищо, а колкото до Дерони веднъж взех домашна пълен фалш даже и кучето нещя да я яде
  • 39 Семенцето....!!!!

    9 1 Отговор
    Няма вече оригинална лютеница, като всички други хранителни продукти...! Хоро, хорце и други си имаше нейния вкус...!! Който ял, ял, който не е ял да бил ял...!!!!
  • 40 Кало

    5 1 Отговор
    Няма ЧСИ,няма проблем.
  • 41 Нищо не разбиращ

    4 0 Отговор
    Суджук, лютеница, очаквам и някои хлебозавод да гръмне та да стане сандвич.
  • 42 Ала бала

    1 0 Отговор
    Цацаров да си свърши работата или да се маха
  • 43 Инспектор стрезов

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "А БЕ":

    Да ама всички искаха да гепят кафемашини от партийния дом а никой не хвана нож да реже глави
  • 44 Дидо

    0 0 Отговор
    ЧСИ съвременните мутри на определени хора от властта.
  • 45 БАРО

    0 0 Отговор

    До коментар #36 от "Химика":

    Леко с рекламите че ще те погне сем
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Селянин

    0 2 Отговор
    В тази лютеница ХОРЦЕТО има истинска капия и то първо качество, а тази в Първомай е от най лошия пипер, който го изкупуват на 20 стотинки пълен боклук
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.