Отидете към основна версия

6 954 25

Незаконните постройки на Пламен Георгиев стоят непокътнати

  • кпконпи-
  • пламен георгиев-
  • район слатина

В документацията по въвеждането на сградата в кв. "Гео Милев", на ул. Проф. Георги Павлов" №21, в която живее Георгиев, навесите не са били описани

Снимка: Гугъл 2020
ФАКТИ огласява журналистически разследвания от различни медии, защото подкрепя свободата на словото.

От сателитна снимка от Гугъл към 2020 година се вижда, че постройките на терасата на тризонета на бившия шеф на КПКОНПИ и настоящ консул в Испания Пламен Георгиев са непокътнати, пише "Фрогнюз".

Според констатацията на кмета на район „Слатина“ почти 60 кв. м. са застроени незаконно и следва да бъдат премахнати.

През юли 2019 г. главният архитект на София Здравко Здравков обясни че е трябвало да провери и сравни документите по казуса с терасата на Георгиев. Според него в тях има разминаване. В документацията по въвеждането на сградата в кв. "Гео Милев", на ул. Проф. Георги Павлов" №21, в която живее Георгиев, навесите не са били описани.

Същото установи още през април 2019 г. и проверка на район "Слатина", чиито експерти заключиха, че постройките са незаконни, тъй като не присъстват в предварително одобрения проект.

През октомври 2019 г. Георгиев оттегли обжалването на решението да бъдат съборени постройките на терасата му. Това се случи след изрично разпореждане на премиера Бойко Борисов, който заяви, че Георгиев няма да замине като консул във Валенсия ако не махне незаконните постройки от терасата си.

Това трябваше да означава, че бившият шеф на КПКОНПИ сам трябва да бутне строежите и да изчисти строителните отпадъци. Според процедурата това се случва в двуседмичен срок, а за резултатът се съставят два констативни протокола от строителни инспектори. Единият е за съборена незаконна постройка, а вторият протокол е за изчистен строителен боклук.

Експерти по строителен контрол споделиха, че ако това не бъде направено след изтичане на срока следва принудително събаряне на незаконните постройки. Ако обаче достъпът е невъзможен следва районния кмет да поиска съдебно решение за влизане в имота и събаряне на постройките. Попитали сме и за такова.

От "Фрогнюз" съобщават, че опитите да получат информация от кмета на Район "Слатина" са ударили на камък.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 12 гласа.

Свързани новини