Last news in Fakti

6 Април, 2019 20:48, обновена 9 Април, 2019 10:40 5 830 22

Постройките на терасата на Пламен Георгиев - незаконни, проверяват ги

  • пламен георгиев-
  • кпконпи-
  • апартамент-
  • апартаментгейт

Казусът с имота на председателя на КПКОНПИ в столичния квартал "Гео Милев" продължава

Постройките на терасата на Пламен Георгиев - незаконни, проверяват ги - 1
Снимки: БГНЕС
ФАКТИ огласява журналистически разследвания от различни медии, защото подкрепя свободата на словото.

Сагата с имота на шефа на антикорупционната комисия продължава. Постройки на терасата покрив от 186 кв. м. са засечени като незаконни и за тях няма необходимите документи в районната администрация, показа проверка на bTV.

В район "Слатина" е имало информация за това, че те са изградени без нужните разрешителни още през 2012 година, когато е правена проверка и от екипи на общината, и от ДНСК. В понеделник общинските инспектори започват нова проверка на жилището на Пламен Георгиев.

Предишната проверка е направена преди 7 години при предишния собственик на апартамента. Той обаче е отказал да допусне проверяващите, а самата проверка е останала да отлежава в папките с години.

Постройките на терасата на Пламен Георгиев - незаконни, проверяват ги

В понеделник обаче шефът на антикорупционната комисия ще бъде потърсен от общинарите, за да бъде инспектирана терасата отново, съобщи за bTV кметът на район "Слатина" Наталия Стоянова.

Проверката може да продължи до 2 седмици. Онова, което се установи като незаконно, трябва да бъде съборено от собственика в срок между 1 и 3 месеца.

Отворен обаче остава въпросът защо общината не е правила нищо с години.

През 2011 г. в район "Слатина" се получава жалба за незаконни постройки на покрива на сградата.

Екипи проверяват изграденото през 2012 г. Оказва се, че собствениците нямат нужните документи, за да докажат, че строежът е законен. През 2013 г. следват 3 опита да се влезе в имота - неуспешни.

"Установили са пристройка и остъклен навес, които не се отразени в проектите, които сме имали към онзи момент. И при неосигуряване на достъп от стария собственик и при неналичието на нови жалби процедурата е била спряна", каза кметът на район "Слатина" Наталия Стоянова.

- Щяхте ли да се поинтересувате от този обект, ако не го бяхте гледали по телевизията?

- Дали щяхме - най-вероятно да - в един момент.

- Днес обаче се установява, че това е обща част, самият той го казва. Аз ако съм му съсед как да стигна до тази обща тераса... Добре де, вие ако сте му съсед?

- Да, да, това действително е по-различен случай. Най-просто би трябвало частта, която е обща, да бъде осигурен достъп на всеки.

Сега стои въпросът дали новият собственик ще осигури достъп на проверяващите.

- Какво се случва с незаконно построеното - трябва да бъде премахнато - кой го премахва?

- Собственикът на имота. За негова сметка.

Ако проверката и сега установи незаконно строителство, собственикът може да обжалва решението за премахване пред съда. Може и да накара продавача да му върне част от парите, ако при продажбата е платил и за постройките на терасата, а те се окажат незаконни. Има и вратички в закона, които да спасят вече построеното, ако то е допустимо според архитектурните изисквания. Ако се стигне до варианта спасяване чрез узаконяване на постройките, Пламен Георгиев ще трябва да има и съгласието на всеки един от съседите си.

Вчера пред екип на bTV човек от кооперацията беше категоричен, че за постройките горе те, съседите, разрешение не са давали. Пламен Георгиев не бе открит за коментар.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Ernesto Guevara

    58 0 Отговор
    Най-гадните престъпници в България са на държавна службица и милионери
  • 3 Недвижими имоти ГЕРБ

    42 0 Отговор
    Ние сме най-голямата фирма за имоти,тераси и асансьори в Тиквостан
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Боко покривалото

    48 0 Отговор
    Очакваме ГЕРБ в най-скоро време да забранят дроновете и заснемането с тях и да ги обявят за незаконни, че много взеха да им надничат и да им бъркат в кацата с лай*ата, пардон апартаментите !!
  • 6 Преброяване на бесните язовци

    27 0 Отговор
    #Оставка
  • 7 Цецо Наглецо

    16 1 Отговор
    До местните избори тия глупости ще се забравят. Да са живи и здрави мангустите ,пак ще спечелим изборите. Поздрави от бате ви Цецо.Да го духате в асансьора ми.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 123

    19 0 Отговор
    Ха ха, накрая ще го хванат по Закона за етажната собственост! Ти да видиш, май вярно никой не е по голям от закона....., Цирк, ама пълен....
  • 10 Mорук

    16 0 Отговор
    Като гледам ,и чета се питам ,остана ли някой дупетат и политик изобщо прокурори съдии кметове и пр ,с нещо законно което притежава
  • 11 Морук

    11 0 Отговор
    И само да допълня ,рибата се вмирисвала от към главата ,тцтцтцт скоро няма са оправим ,само ше на оправят
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Dino

    3 13 Отговор
    БСП винаги преди избори вадят компромати. Имат институт за манипулации. В това са най- добри! Не , че ГЕРБ са цвете за мирисане , Ама Анан от пишман скандали.
  • 14 Петко

    8 0 Отговор
    9 години управление на ГЕРБ , едни пак се нагушиха с пари , др пак са все по бедни , корупцията е за световен рекорд, съд няма или отново за определени хора, мафия навсякъде и циганизация също. Телкове и помощи за цигани и мошенници има винаги за нуждаещи се не и това го правят българи, не ги ли е срам да се наричат така. Ако има господ щот само на това вече се надяваме да ви удари там дето най-много ще ви заболи ненаядохте се.
  • 15 възмутен

    8 0 Отговор
    Пълна анархия.Администрациите, в лицето на кметовете по места, вместо да спазват законите грабат, подкупват ги, дават неоснователни разрешения за строеж, преобразуват зелените площи със статут за застрояване/случай до бл. 122, Люлин 10 и не само там/ само и само да вземат рушвети и подкупи и да забогатяват. Такова безобразие е настанало през последните 10 години, не че Костовия не окраде държавата с приватизация, просто яко разпердушване след 1989 г. - "НАСТЪПИ ВЕЛИКАТА ДЕМОКРАЦИЯ" , каквото беше построено се разруши и ограби. ЕВАЛА ДЕМОКРАТИ - КРАДЦИ!
  • 16 Питащ

    7 0 Отговор
    Господи, колко наивно беше обяснението на тази служителка, че предишния собственик, не ги е допуснал. Известни ли и са правата които имат органите на ДНСК при извършване на проверки съгласно чл. 221,ал.3 /помощ от органите на МВР /,ал.5,т.1 / свободен достъп до проверянатия обект /,ал.2 / изискване на необходимите за проверката документи, съгласно ЗУТ? Защо не са сигнализирали компетентните органи за протироправното поведение на това лице за търсене на наказателна отговорност по чл. 270,ал.2 от НК? Дали пак не е бил някой богопомазан този господин?
  • 17 безпартиен

    5 0 Отговор
    Единствен печеливш бизнес в България е политиката!!!Ако свалят нивото за проверки в окръжни и районни прокуратури,съдилища,общини т.е.всички на бюджетна заплата какво ще излезе????Няма партии!!!Всички за последните години!!!
  • 18 vasik atanasova

    5 0 Отговор
    тя стана една не е за разправяне
    всеки ден научаваме за нови далавери
  • 19 fotis

    0 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Има и вратички в закона, които да спасят вече построеното, ако то е допустимо според архитектурните изисквания
  • 20 Към съседите !!!

    2 0 Отговор
    СЪСЕДИ , не се продавайте и вие !!! Не му давайте подписа си за узаконяване на Терасата на тоя крадлив БОКЛУК. Каквото си посееш, това ще пожънеш !!!
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 вуйчо Ваньо

    0 0 Отговор
    Ще го накарат да ги събори, ако откаже ще вземат един кран от Артекс и ще ги бутат, всичко ще се излъчва директно по телевизията.