Last news in Fakti

31 Март, 2021 09:28 12 035 31

Разработван от „Вътрешна сигурност“ бивш шеф на ГДБОП-Пловдив оглави КПКОНПИ в града

  • гдбоп-
  • кпконпи-
  • николай брънчев-
  • запрян стоянов

Работата на „Вътрешна сигурност“  стига и до ушите на ръководството в централата на ГДБОП

Разработван от „Вътрешна сигурност“ бивш шеф на ГДБОП-Пловдив оглави КПКОНПИ в града - 1
Николай Брънчев и Запрян Стоянов /вдясно/ Снимка: Трафикнюз
ФАКТИ огласява журналистически разследвания от различни медии, защото подкрепя свободата на словото.

Разработван от „Вътрешна сигурност“ бивш шеф на ГДБОП-Пловдив оглави структурата на КПКОНПИ в града на тепетата. Става дума за Запрян Стоянов, когото много хора познават като „Харпуна“ или „Тармъка“. Това е поредният скандал в местната антикорупционна комисия, след като за този пост през февруари се кандидатира и Николай Брънчев – бивш началник на НАП-Пловдив, оказал се основен герой в разработката на ДАНС „Хиени“.
След като Брънчев беше допуснат до конкурс за шеф на звеното КПКОНПИ, но не се яви, Запрян Стоянов „спечели“ състезанието. Източници от МВР разкриха пред Фрог нюз, че Стоянов наскоро се пенсионирал от поста шеф на БОП-Пловдив след твърде любопитни събития, свързани с професионалната му кариера.

Съмнителна информация във „Вътрешна сигурност“ дава старт през 2020 г. на оперативна разработка, в която попада и Запрян Стоянов. Тя е свързана с предупреждаване на криминално-проявени лица за готвени срещу тях акции. Имало данни, че това се вършело от полицейски шефове. Запрян Стоянов, според нашите източници от вътрешното ведомство, е бил подслушван в тази връзка. Какво е излязло от СРС-та знаят малцина, но е факт, че малко след това е образувано досъдебно производство в специализираната прокуратурата /Фрог разполага с данни за него/.

Работата на „Вътрешна сигурност“ стига и до ушите на ръководството в централата на ГДБОП. Според източника ни, имало решение да не се дава гласност на случая, за да не се удря по репутацията на властта. Казват, че Стоянов бил посъветван да „излезе на заслужен отдих“. От досъдебното производство все още няма реален резултат, но подслушваният шеф, веднага след махането си, пожелал да оглави звеното, призвано да се бори срещу корупцията в държавата. И това вече е факт.

Запрян Стоянов е завършил милиционерското училище в Пазарджик. Бил е началник на районното в Асеновград, откъдето, твърди се, е създал изключително топли отношения с приближени до ДПС.

Скандалите с КПКОНПИ не свършват до тук. Оказва се, че Николай Брънчев, за когото Фрог подробно ви разказа в предишни публикации, се е кандидатирал за два поста в КПКОНПИ. Единият – шеф на цялото звено в града под тепетата, а другият – за главен инспектор. След като Брънчев не се явява на конкурса за шеф, от публична информация на сайта на антикорупционната комисия се разбира, че той е бил първият допуснат до конкурса за главен инспектор. В крайна сметка никой не спечелил. Не е ясно дали разкритията в медиите за неговата професионална кариера не са били спънка към поредното му израстване в държавната администрация.

Интересна е практиката на управляващите на високи и отговорни постове да поставят хора, които са били обект на службите или прокуратурата. Наскоро медията ни разкри, че шефът на „Вътрешна сигурност“ към МВР Стефчо Банков, който минава за особено близък до главния прокурор Иван Гешев, е бил подслушван. От документ, с който разполагаме се вижда, че разработката срещу Банков била кръстена с псевдоним „Геа“.

Обект на „Вътрешна сигурност“ се оказаха и полицейски шефове от полицията в Плевен. Разкрития на местни кримки, дадени пред съдия, сочат, че началниците са поръчвали на кого да се подхвърлят наркотици с цел лично отмъщение. Срещу тях бяха образувани досъдебни производства в специализираната прокуратура, но въпросните ченгета продължават да са на постовете си.

Екип на Фрог нюз


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КОЙ

    26 3 Отговор
    Никой не можа да "запре" Запрян!

    Коментиран от #29

  • 2 ТаУмВзе

    83 0 Отговор
    Мутро чингеджийницата си бичи с пълна сила.
  • 3 Чудничко

    77 0 Отговор
    Единият бопаджия са го самоубили, а другия за шеф на компирите назначили! Борбата за кокала вече минава всички граници в толупистан!
  • 4 zeus

    60 0 Отговор
    Роднина, милиционер, роднина, милиционер...
  • 5 алиса

    43 2 Отговор
    в страната на мутрите! чудеса от просташка наглост на капиталистите от бкп и дс!
  • 6 SH BG

    30 0 Отговор
    Изследователи попитали папуасите в Нова Гвинея: - Чували сме че тука навремето имало много човекоядци. Има ли още?...

    На което те развеселени отговорили: - Имаше, но ние ги направихме "Хам, хум..." и повече няма...!!! :::)))

    Та толкова по въпроса за мутрите в "територията", и за "борците" срещу тях...!!!

    Дааа...!!!
  • 7 ПСР

    43 0 Отговор
    Тотално сме затънали в онази тръба от Варненското езеро/залив.
    После,управляващите тролове,много се гневят на американските доклади.Които обаче,не се четат публично всред природата,с апломб от Лидера.
  • 8 Мама знайка

    38 0 Отговор
    Нека кажат истината, че без благословията на МВР и МО никоя българска телевизия не може да вземе чистота. Значи в четирите национални български телевизии е бъкано с ченгета
  • 9 сила

    38 1 Отговор
    НОРМАЛЕН ЧОВЕК НЯМА КАК ДА СТАНЕ КУКА....системата го отхвърля

    Коментиран от #14

  • 10 В държавния сектор

    51 0 Отговор
    Основно се издигат корумпираните и роднините....
  • 11 Шефьор

    26 0 Отговор
    Прави ми впечатление, че е завършил милиционерското училище в Пазрджик и до тук! От там дали не се иска по-висок образователен ценз за да се работи в КПКОНПИ!? Ако пък е завършил школата в Симеоново е и завършен "професионалист". Такива ми ти работи. На това му викат: Номенклатура. Бих го посъветвал да иде да кара автобус в Пловдив, ако гледа и кара автобуса както е на снимката ще сменя светофарите с поглед. Като цяло си личи, че се мъчи като мисли.

    Коментиран от #15, #25, #27

  • 12 Факт

    19 0 Отговор
    Повечето от тези се занимават с поръчкови убийства и дрога в Перник е същото, мутри и ГДБОП май са едно!
  • 13 Назначават се

    15 0 Отговор
    Ударно и навсякъде калинки! Работа, работа, работа!

    Коментиран от #30

  • 14 Така е

    16 0 Отговор

    До коментар #9 от "сила":

    Всички в системата са корумпирани и навързани.Попадне ли съвестен който си върши работата и не поддаде на рушветите бързо му спретват компромат.
  • 15 Споко

    4 2 Отговор

    До коментар #11 от "Шефьор":

    Станеш ли му итересен ще те измисли бъди сигурен в това.
  • 16 Бончо лудия

    12 0 Отговор
    България никога няма да се оправи ,винаги ще е бедна , с тези излишни институции , кърлежи които смучат кръвчицата на държавата
  • 17 Reich

    13 1 Отговор
    Знаем го, пълно влечуго е. И е голем ентелектуалец.
  • 18 това е схемата!!!!!!!!!!!!!!!!

    18 0 Отговор
    На високи постове се слагат хора, за които си събрал компромат. Компромат се събира чрез частната Данс, за която издръжката се плаща от нас палячовците. Компромата от Данс после е достъпен за частно ползване, а за нас е секретен.За да може не просто да е лоялен, а изцяло контролиран всеки чиновник на висок пост. Тази схема е във всички корумпирани държави и области.

    Коментиран от #31

  • 19 Не съм учуден

    8 0 Отговор
    Е, от къде да намерят други милиционери?
  • 20 Бичът

    9 0 Отговор
    Психологичния тормоз е равен на убийство, както и лъжите. Тези да се запазят убиха сумата българи.
  • 21 Васко Трактора

    9 0 Отговор
    махайте ги тези тези шарлатани от държавната хранилка
  • 22 ИЗБИРАТЕЛ

    6 0 Отговор
    НЕКОИ ПО-ГОЛЕМИ БОКЛУЦИ ДА НИ ПРЕДЛОЖИТЕ ДА ИЗБИРАМЕ НЕМА ЛИ???
  • 23 Трьстика

    5 0 Отговор
    Всички гниди се излюпихте!
  • 24 Ел Греко

    2 0 Отговор
    Как ли би коментирал това Санта Клаус....демокрация по български. А очилата на Ганди...кой ги открадна.
  • 25 Антимафия

    7 0 Отговор

    До коментар #11 от "Шефьор":

    Не се чуди пич ,аз познавам милиционер, който стана главен съдия във ВАС,
    СЪС СЪЩОТО, " CV"!
  • 26 безпартиен

    6 0 Отговор
    Ами какъв да сложат?Нали за да изпълнява трябва да е "пробит",да е уязвим с нарушения или престъпления в миналото си с което го държат!Такава е практиката не само у нас.А представете си колко трябва да се е издънил човек за да стане министър??А министър-председател?
  • 27 СойкаПрисмех

    2 0 Отговор

    До коментар #11 от "Шефьор":

    Хи-хи-хи, готин коментар! Размях се искрено!
  • 28 МАНИЯ

    5 0 Отговор
    С Почетен знак на МВР ІІІ степен са отличени - гл. инспектор Йордан Ставрев – началник на РУП-Раковски, гл. инспектор Стефан Аксиев – началник на група „Областна дежурна част”, ст. инспектор Михаил Ангелов – началник на Шесто РУП в Пловдив и гл. полицай Ангел Узунов от сектор „Престъпления по пътищата” - Това е от архивите за зам. кмета "Линейката", „Харпуна“ или „Тармъка“ ииииииииииииииииии
  • 29 Ггггг

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "КОЙ":

    Стга толкова. Това показва всичко за кочината "началниците са поръчвали на кого да се подхвърлят наркотици с цел лично отмъщение"
  • 30 😁😁😁😁

    2 0 Отговор

    До коментар #13 от "Назначават се":

    ...яко бачкат в мвр-то...😁...
  • 31 Тита

    2 0 Отговор

    До коментар #18 от "това е схемата!!!!!!!!!!!!!!!!":

    Не можеш не можеш да си представиш колко си права