Отидете към основна версия

4 258 18

Медийната флотилия на КТБ и прокуратурата (ВИДЕО)

  • ктб-
  • антикорупционен фонд-
  • медии-
  • николай стайков-
  • прокуратура

Делото КТБ - "Липсващите имена", разследване на "Антикорупционен фонд"

Снимка: БГНЕС
ФАКТИ огласява журналистически разследвания от различни медии, защото подкрепя свободата на словото.

Представяме ви разследване на "Антикорупционен фонд". Част от една история за това как около грабежа на КТБ група медии тихо се превърнаха в обслужващи безкритични поддръжници на прокуратурата на Република България.

Третата част от разследването на липсващите имена в делото за източване на КТБ се фокусира върху една от най-красноречивите истории в дългогодишната схема на купуване на медийно влияние в България. Как една офшорна фирма от малък карибски остров излива в български “медии” милиони евро, източени от КТБ. И как в по-ново време прокурор Иван Гешев “пропусна” да ги разследва, докато се радваше на тяхната подкрепа по пътя си към върха на държавното обвинение.

Според "Антикорупционен фонд", ако се изчислят всички финансирания на медийна собственост в България, а не само парите, минали по офшорни канали, ще излезе, че парите на вложители в КТБ насочени към правилни медии са между 350 и 500 милиона лева. Получили са ги издателите на над 50 вестника, над 20 интернет сайта и най-малко три национални частни телевизии. С едно малко изключение, общото между тях е, че поддържат безкритично българската прокуратура, която би трябвало да ги разследва като част от схемата, довела до фалита на КТБ, убедени са от "Антикорупционния фонд".

Разследващ: Николай Стайков

Източник: "Антикорупционен фонд"

Поставете оценка:
Оценка 5 от 9 гласа.

Свързани новини