Отидете към основна версия

8 163 33

Пеевски продължава да продава апартаменти чрез санкционирана по "Магнитски" фирма

  • пеевски-
  • продава-
  • апартаменти-
  • магнитски-
  • санкции-
  • фирма

Фирмата-купувач е "Стройко 2011", чиито собственик е ММА треньорът Севастиян Костов

ФАКТИ огласява журналистически разследвания от различни медии, защото подкрепя свободата на словото.

Санкционираната от САЩ по закона "Магнитски" фирма на депутата от ДПС Делян Пеевски "Интръст" е продължила да продава имоти на компанията "Стройко 2011", в която от началото на декември 2021 г. е собственик ММА треньорът Севастиян Костов, съобщава "Капитал".

След като в края на 2021 г. изданието описа продажби в цялата страна за близо 5 млн. лв., в дните около празниците те са продължили с имоти в София и околните на столицата райони.

Пакетът включва големи имения в покрайнините, апартаменти в града, незастроени парцели, магазини и офиси, както и почивна станция.

Справка само за част от най-големите от тях показва материален интерес над 15 млн. лв., което представлява или цената по сделката, или данъчната оценка на имотите.

А целият пакет заедно с вече прехвърлените в страната вероятно надхвърля 30 млн. лв., изчислява медията.

Прехвърлена е собствеността на имение с басейн в кв. "Симеоново" и съседен парцел с постройка, използвана сега като гараж за лимузини, триетажна къща в Горна баня, чийто вход от към улицата е запречен с бариера, къща в кв. "Бояна" и бившият почивен дом на Полиграфическия комбинат на Витоша, няколко апартамента в кв. "Бояна", кв. "Изгрев" и "Манастирски ливади".

Въпросите, които сделките между "Интръст" и "Стройко 2011" предизвикват, са на първо място по линията на американските санкции срещу депутата от ДПС доколкото повечето банки автоматично слагат санкционираните лица в черен списък и спират да ги обслужват, добавят от "Капитал".

Неясно е и финансирането на придобиванията.

Според изданието няма следа да са сключени ипотеки върху придобитите имоти, а Костов няма други фирмени участия освен клуба си за бойни изкуства.

Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 16 гласа.

Свързани новини