Отидете към основна версия

7 109 5

Германия се подигра с Бразилия, Клозе изпревари Роналдо

  • подигравка-
  • бразилия-
  • германия-
  • мондиал 2014-
  • бело оризонте-
  • мирослав клозе

Немците унижиха домакините в Бело Оризонте, Клозе подобри рекорда на Роналдо

Снимка: БТА/ XINHUA

Германия разгроми Бразилия със 7:1 в полуфинална среща от световното първенство и се класира за финалния мач в неделя. Немците вкараха пет от попаденията си в рамките на 18 минути през първото полувреме и се подиграха със сочения за фаворит тим на южноамериканците.

Още в 11-ата минута Томас Мюлер откри резултата в Бело Оризонте. Нападателят на Байерн бе оставен непокрит в наказателното на „селесао” след изпълнение на ъглов удар и с прецизен удар даде преднина на тима си. В 23-ата минута Мирослав Клозе направи 2:0, с което влезе в историята на световните първенства. 36-годишният голмайстор отбеляза 16-ия си гол на мондиали, с което задмина бразилеца Роналдо с 15.

В 24-ата минута Тони Кроос направи резултата класически, а още в ответната атака играчът на Байерн вкара и четвъртия гол в мача. В 29-ата минута Сами Кедира се възползва от подаване на Месут Йозил и вкара петия гол за Германия.

Домакините започнаха много активно второто полувреме и наложиха натиск, но страхотен Нойер опази мрежата си чиста. Сколари пусна в игра Паулиньо и Рамирес в търсене на почетен гол, но без резултат. Германия вкара шести гол в 69-ата минута, в която влезлият като резерва Шюрле реализира след подаване на Лам. Отново Шюрле направи 7:0 с гол десет минути преди края - футболистът на Челси получи пас от Мюлер и с топовен изстрел препарира Жулио Сезар. Оскар все пак вкара почетен гол за домакините в последната минута на редовното време след скоростна контраатака.

Бразилия разочарова милионите си фенове и отпадна от световното по унизителен начин. „Селесао” игра и без голямата си звезда Неймар, който получи травма в двубоя срещу Колумбия.

Другият полуфинален сблъсък ще се изиграе в сряда от 23:00 часа българско време. Холандия и Аржентина ще определят съперника на Германия за златото.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини