Отидете към основна версия

1 285 0

Гуардиола: Убиваме футболистите

  • гуардиола-
  • футболисти

Той се притеснява от тежкия график, на който са подложени неговите играчи

Снимка: БТА/AP

Треньорът на Байерн Мюнхен Джосеп Гуардиола изрази притесненията си, че тежкият график може да повлияе на здравето на футболистите, съобщи sport1.de.

В последния кръг на Бундеслигата германските шампиони направиха шокиращо равенство срещу последния в класирането Хамбургер. Това навлече на Гуардиола множество критики, като той и без това не е особено долюбван от част от феновете на Байерн.

„Играчите ни имат нужда от почивка. Това не се отнася само за Байерн, а и за Борусия Дортмунд. В Хамбургер се приготвяха за мача с нас цяла седмица. Ние имахме само три дни за това. Изискваме прекалено много от футболистите и така ги убиваме.

Няма как да излизаме с едни и същи играчи на всеки три дни.  В Хамбург реших да използвам по-свежи играчи, които могат да се държат на краката си.“

Байерн Мюнхен игра срещу Хамбургер само три дни след мача си с Манчестър Сити в Шампионската лига.  За мача си срещу Падерборн от Бундеслигата Гуардиола все още няма да може да разчита на контузения Франк Рибери. Контузия има и Ариен Робен, но той се надява, че ще е способен да се възстанови до срещата от междинния кръг в първенството.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини