Отидете към основна версия

4 072 1

Бившият пилот от Формула 1 Андреа де Чезарис почина след катастрофа с мотор

  • андреа де чезарис-
  • формула 1-
  • пилот

Италианецът има 208 старта в най-елитната автомобилна надпревара

Снимка: Facebook

Бившият пилот от Формула 1 Андреа де Чезарис е загинал след  катастрофа с мотоциклет в Рим, съобщи Би Би Си.

Между 1980 и 1994 г. Де Чезарис е стартирал в 208 надпревари от Формула 1, като не е печелил нито една от тях, нито някога е стартирал от полпозишън. Това е своеобразен антирекорд в историята на най-елитната автомобилна надпревара.

В кариерата си Де Чезарис се е състезавал за отбори като „Макларън“, „Джордън“, „Далара“ и „Алфа Ромео“. Той е стигал до подиума на пет пъти, като най-доброто му постижение е второто място от Гран при на Германия през 1983 г.  Де Чезарис е бил част от 10 отбора и е печелил точки за 9 от тях.  След края на кариерата си във Формула 1 той се състезава в Гран при Мастърс сериите през 2005 и 2006 г.

Италианецът загина в следобедните часове на вчерашния ден на 55-годишна възраст, след като се сблъска с крайпътна мантинела. От отборите на „Макларън“ и „Ферари“ потвърдиха новината и вече изказаха съболезнования към семейството на бившия пилот. 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Михаел Шумахер бил парализиран

    Седемкратният шампион от Фромула 1 Михаел Шумахер е парализиран. Той се намира в инвалидна количка и има проблеми с паметта и речта. Това заяви в с ...
    19.11.2014
    15 781
    5