Last news in Fakti

19 Ноември, 2014 10:48 15 748 5

Михаел Шумахер бил парализиран

  • михаел шумахер-
  • формула 1-
  • здраве-
  • кома

Бившият седемкратен шампион от Формула 1 изпитвал проблеми с паметта и речта, заяви Филип Стрейф

Седемкратният шампион от Фромула 1 Михаел Шумахер е парализиран. Той се намира в инвалидна количка и има проблеми с паметта и речта. Това заяви в сряда сутринта пред Europe 1 бившият състезател от Формула 1 Филип Стрейф.

„Шумахер изглежда по-добре. Намирайки се вкъщи, сред своето семейство, той има възможността да се възстанови по-бързо, но това ще бъде сложно и ще изисква време“, отбеляза Филип Стрейф. Седемкратният световен шампион от F1 продължава рехабилитацията си в швейцарския си дом.

Ако обкръжението на Михаел Шумахер винаги е отказало да изяснят в подробности здравето на Червения барон, Стрейф изглежда има повече информация.

„Шумахер е по-добре, но всичко е относително. Много е трудно да се определи неговото състояние, защото той не може да говори. Той е в инвалидна количка, парализиран и има проблеми с паметта и речта“, отбеляза Стрейф.

Той посочи, че Шумахер е бил в състояние да общува с роднини, но само визуално.„Да бъдеш в семейството ще му позволи да се възстанови по-бързо, но ще бъде трудно“, каза Стрейф.

Самият той пострада през 1989 г. в сериозна катастрофа, която го остави парализиран в инвалидна количка.

Припомняме, че в края на декември 2013-та година Шумахер пострада сериозно при падане със ски във Франция. Световният шампион получи тежки черепно-мозъчни контузии. Той постъпи в болница в критично състояние и 6 месеца беше поставен в медикаментозна кома, за да се намали налягането в мозъчната му кутия.

През юни от семейството на Шумахер обявиха, че е започнал процес по извеждането му от това състояние.

Шумахер прекара шест месеца във френска болница преди да бъде преместен в швейцарска клиника. При тази процедура беше откраднат болничния картон на шампиона.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Senna

    0 0 Отговор
    Колко е вярно това един господ знае
  • 2 ххх

    0 0 Отговор
    Оправяй се бързо
  • 3 Тракториста

    0 0 Отговор
    Тука няма ли някой да оплюе?

    Коментиран от #4

  • 4 Владислав Димитров

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Тракториста":

    А ти какво, зор ли имаш ?
    По темата : Шумахер с времето ще се оправи, няма начин ?
  • 5 mediator37

    0 0 Отговор
    А боксът бил жесток спорт. Такива осакатявания, ампутации, фрактури и смърт, каквито стават в ски-алпийските дисциплини, няма даже в кеча, в кик-бокса , в бокса съвсем.