Last news in Fakti

6 Октомври, 2014 16:16 4 064 1

Бившият пилот от Формула 1 Андреа де Чезарис почина след катастрофа с мотор

  • андреа де чезарис-
  • формула 1-
  • пилот

Италианецът има 208 старта в най-елитната автомобилна надпревара

Бившият пилот от Формула 1 Андреа де Чезарис почина след катастрофа с мотор - 1
Снимка: Facebook

Бившият пилот от Формула 1 Андреа де Чезарис е загинал след  катастрофа с мотоциклет в Рим, съобщи Би Би Си.

Между 1980 и 1994 г. Де Чезарис е стартирал в 208 надпревари от Формула 1, като не е печелил нито една от тях, нито някога е стартирал от полпозишън. Това е своеобразен антирекорд в историята на най-елитната автомобилна надпревара.

В кариерата си Де Чезарис се е състезавал за отбори като „Макларън“, „Джордън“, „Далара“ и „Алфа Ромео“. Той е стигал до подиума на пет пъти, като най-доброто му постижение е второто място от Гран при на Германия през 1983 г.  Де Чезарис е бил част от 10 отбора и е печелил точки за 9 от тях.  След края на кариерата си във Формула 1 той се състезава в Гран при Мастърс сериите през 2005 и 2006 г.

Италианецът загина в следобедните часове на вчерашния ден на 55-годишна възраст, след като се сблъска с крайпътна мантинела. От отборите на „Макларън“ и „Ферари“ потвърдиха новината и вече изказаха съболезнования към семейството на бившия пилот. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кобрата

    0 0 Отговор
    Съболезнования...млад човек