Отидете към основна версия

1 132 1

Официално: Реал уволни Анчелоти

  • анчелоти-
  • реал мадрид-
  • перес-
  • уволнение
Снимка: БТА/АР
Реал Мадрид уволни Карло Анчелоти една година преди края на договора му. Това стана ясно след извънредна пресконференция на „Сантяго Бернабеу”. Причината е повече от ясна – „кралският клуб” остана без спечелен трофей този сезон, което принуди президентът Флорентино Перес да вземе крути мерки.
 
Анчелоти изкара две пълни години в Реал, като за този период изведе отбора до десетата му купа в Шампионска лига, спечели още Купата на Краля, Суперкупата на Европа и Междуконтиненталната купа. През тази кампания обаче Кристиано Роналдо и компания претърпяха истински крах, оставайки с празни ръце и логично промените в „белия балет” не закъсняха.
 
Името на новия треньор ще стане ясно другата седмица, като за фаворити за поста са смятани Рафаел Бенитес и Юрген Клоп. Перес заяви, че „решението е било много трудно”, но наложително, тъй като отборът се нуждае от нов импулс.
 
„Той вече е част от историята на Реал. Спечели Десетата, спечели симпатиите на всички в клуба, но Реал се нуждае от нов импулс”, призна Перес.
 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини