Отидете към основна версия

2 060 9

Сълзи за Левски, 10 "моряци" грабнаха Купата на България!

  • сълзи-
  • левски-
  • моряци-
  • финал-
  • купа-
  • черно море

Черно море надви сините на финала след продължения

Снимка: БТА

Отборът на Черно Море е новият носител на Купата на България! "Моряците" надиграха Левски на финала на стадион "Лазур" в Бургас с 2:1 след продължения, a мачът ще остана във българската футболна история като един от най-драматичните изобщо.

Двата отбора си размениха по няколко добри положения в началото на срещата, но до по-сериозни шансове пред някоя от вратите така и не се стигна.

Първата доста любопитна ситуация се разигра в 20-тата минута, когато Борислав Стойчев от Левски трябваше да бъде изгонен с директен червен картон, защото задържа непозволено откъсващия се сам срещу вратаря Себастиян Ернандес, но главният рефер Ивайло Стоянов направи огромен реверанс към "сините" и показа само жълт.

В 40-тата минута Черно море остана с човек по-малко след като Стенио Дос Сантос получи заслужен втори жълт картон за нарушение срещу Абди, но голове до почивката така и не паднаха.

Точен за Левски бе Антонио Аниете в 72-та минута, но с голове на Бакари в добавеното време на срещата Черно море вкара мача в продължения, а там драмата бе пълна след като бойкия отбор "моряците" стигнаха до пълен обрат в 120-тата минута, когато точен бе Курьор. Малко преди това съдията пропусна да отсъди 100-процентова дузпа за Левски. В последните секунди на мача бе изгонен и защитникът на Левски - Веселин Минев.

След последния съдийски сигнал, видимо неудовлетворени от резултата, феновете на Левски започнаха да вандалстват и нанесоха сериозни поражения по седалките на стадиона, за което най-вероятно клубът ще отнесе и солидна глоба. 

 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини