Отидете към основна версия

1 174 2

Отново ограничения за нашия отбор и Sin R1 GT4

  • gt4-
  • ограничения-
  • sin r1 gt4-
  • росен даскалов

Мощността на двигателя на българския автомобил бе намалена с 45%

Непосилни рестрикции бяха наложени на нашия отбор "София Кар Моторспорт" и на пилотите ни Хендрик Щил и Андреас Гюлден още на първата свободна тренировка на пистите в По, Франция, където днес и утре ще се състои втория кръг от Европейските GT4 серии.

Заради ограниченията нашите пилоти заеха съответно 9-то и 11-то място. Автомобилът Sin R1 GT4 беше на 45% от мощта на дроселовата клапа с цел ограничаване на мощността на двигателя. Съгласно това автомобилът е по-бавен на правите и не достатъчно конкурентоспособен.

Sin R1 GT4 завърши на 14-а позиция и във втората свободна трнировка на пистата в По. 

Тренировка беше прекратена преждевременно, поради разливане на масло по трасето и катастрофа на Рикардо ван дер Енде. Катастрофа на единия от автомобилите KTM, която завърши без наранявания за пилотите, също усложни обстановката.

Лошите метеорологични условия и  непознатата писта също не бяха плюс в днешните свободни тренировки.

Първото състезание ще се проведе на 14 май, събота от 21:50 и ще се излъчи на запис в неделя – 11:30 часа по BNT HD, а второто ще се предава на живо (12:30 часа) по BNT HD.

Отборът ни успешно стартира в първия кръг на  Европейските GT4 серии през май в Монца - Sin R1 GT4 даде първо време и на двете свободни тренировки, като остави зад гърба си всички свои конкуренти.

Успехът на българския суперавтомобил, създаден от Росен Даскалов, продължи и в квалификациите за място, където пилотите Хендрик Щил и Андреас Гюлден се представиха отново с най-добри резултати.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини