Last news in Fakti

14 Май, 2016 14:58 1 173 2

Отново ограничения за нашия отбор и Sin R1 GT4

  • gt4-
  • ограничения-
  • sin r1 gt4-
  • росен даскалов

Мощността на двигателя на българския автомобил бе намалена с 45%

Отново ограничения за нашия отбор и Sin R1 GT4 - 1

Непосилни рестрикции бяха наложени на нашия отбор "София Кар Моторспорт" и на пилотите ни Хендрик Щил и Андреас Гюлден още на първата свободна тренировка на пистите в По, Франция, където днес и утре ще се състои втория кръг от Европейските GT4 серии.

Заради ограниченията нашите пилоти заеха съответно 9-то и 11-то място. Автомобилът Sin R1 GT4 беше на 45% от мощта на дроселовата клапа с цел ограничаване на мощността на двигателя. Съгласно това автомобилът е по-бавен на правите и не достатъчно конкурентоспособен.

Sin R1 GT4 завърши на 14-а позиция и във втората свободна трнировка на пистата в По. 

Тренировка беше прекратена преждевременно, поради разливане на масло по трасето и катастрофа на Рикардо ван дер Енде. Катастрофа на единия от автомобилите KTM, която завърши без наранявания за пилотите, също усложни обстановката.

Лошите метеорологични условия и  непознатата писта също не бяха плюс в днешните свободни тренировки.

Първото състезание ще се проведе на 14 май, събота от 21:50 и ще се излъчи на запис в неделя – 11:30 часа по BNT HD, а второто ще се предава на живо (12:30 часа) по BNT HD.

Отборът ни успешно стартира в първия кръг на  Европейските GT4 серии през май в Монца - Sin R1 GT4 даде първо време и на двете свободни тренировки, като остави зад гърба си всички свои конкуренти.

Успехът на българския суперавтомобил, създаден от Росен Даскалов, продължи и в квалификациите за място, където пилотите Хендрик Щил и Андреас Гюлден се представиха отново с най-добри резултати.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 некойси

    0 0 Отговор
    В статията не се казва защо.
    Вероятно някакъв отбор от някаква си държава няма право на парче от пая на клуба на избраните?

    Друго негативно нещо което ми прави впечатление е че Sin се тиражира като изцяло британски проект?!
  • 2 гост

    0 0 Отговор
    Защо, какво са направили, че ги наказват. Като се пише статия поне напишете детайлите. Никой не знае кога преди това са ги наказали, за да се направи изовда, че отново е същото провинение.