Last news in Fakti

5 Юли, 2021 15:49 3 295 6

UEFA EURO 2020: Напрежение! Датският селекционер скочи на Борис Джонсън

  • каспер хюлманд-
  • дания-
  • англия-
  • ограничения-
  • фенове-
  • евро 2020

Причината за гнева на треньора е в ограниченията за феновете на „червения динамит“ на влизане във Великобритания

UEFA EURO 2020: Напрежение! Датският селекционер скочи на Борис Джонсън - 1
Снимка: EPA/БГНЕС

Война на Англия обяви датският национален селекционер Каспер Хюлманд преди полуфинала между двата отбора на „Уембли“ в сряда. Той скочи не на друг, а на премиера Борис Джонсън. Причината за гнева на треньора е в ограниченията за феновете на „червения динамит“ на влизане във Великобритания с оглед на мерките срещу пандемията от коронавирус.

„Надявам се Борис Джонсън да се събуди и да позволи на хилядите датски фенове, които искат да дойдат на мача, да го направят“, изригна Хюлманд.

Дания е в червения списък на британското правителство, което принуждава гражданите на тази държава да прекарат 10-дневна карантина в хотел при пристигане в страната. Това прави невъзможно присъствието на привържениците на скандинавския тим за битката в сряда. Само датчани, пребиваващи във Великобритания, ще могат да отидат на мача. Това значително ще ограничи подкрепата, която Дания ще получи.

Както е известно, за полуфиналите и финала „Уембли“ ще може да приеме 60 000 души (при капацитет от 90 000 места). Както може лесно да се предположи, почти всички ще викат за Англия. Заради британските рестрикции имаше вариант финалът да се премести в Будапеща или Рим, но в крайна сметка Джонсън се съгласи ВИП гостите на решителната битка за трофея да не минават карантина.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 12 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 То би уит ковид от нот то би уит ковид

    5 14 Отговор
    Тат из дъ куешчън
    По добре здрави в Дания пред телевизора вместо заразени в Англия англичанина Уилям Шекспир е писал има нещо гнило в Дания
  • 2 Ами когато

    25 2 Отговор
    Вие не пуснахте руските фенове в Да ния що не ревахте?
  • 3 12345

    6 1 Отговор
    Англичаните са лицемери по начало. говорат за демокрация, пускат всякакви шейхове, руски олигарси, криминални типове от Източна Европа, индийци, при тях. Важното е да имат пари. Друго не ги интересува .А гонят нормалните хора. На времето пък Чърчил ни е продал на руснаците

    Коментиран от #5

  • 4 Абе

    7 0 Отговор
    Пълен майтап е тва европейско, инглишите си играят само вкъщи, а ония обиколиха сума стадиона даже и в Баку играят мачове, което леко не ми е Европа ама карай.
  • 5 Хвани единия, удари другия

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "12345":

    E, след тях са вече датчаните
  • 6 💩💩💩

    0 0 Отговор
    Тоя па хептем се самозабрави. Не стига, че фармацевтичните гиганти му купуват всички мачове, ами вече на политици се репчи. Наред са Путин и Байдън 🤣