Last news in Fakti

12 Април, 2020 11:55 1 777 1

Мартин Брандъл размаха пръст на Ферари

  • формула 1-
  • ограничения-
  • ферари-
  • мартин брандъл

Брандъл е поредната личност във Формула 1, която апелира за намаляване на разликите между екипите

Мартин Брандъл размаха пръст на Ферари - 1
Дженсън Бътън, Мартин Брандъл и Кристиан Хорнер; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Бившият пилот от Формула 1 и световноизвестен коментатор Мартин Брандъл призова Ферари да приеме по-строгите бюджетни ограничения. По-голямата част от участващите в Гран при екипи се опитват да наложат такива, за да се осигури добро бъдеще на спорта.

Скудерията е против още по-голямо снижаване на бюджетния таван от договорените вече $150 млн., които влизат в сила от 2021 г. Като контра предложение шефът на тима Матия Биното предлага да има различни ограничения за отборите, които създават всички компоненти сами и тези, които купуват детайли от конструкторите.

''Когато обсъждаме ограничение на бюджета, не трябва да забравяме, че имаме различни ситуации'', защити позицията си Биното. ''Важно е да намерим обща основа, която да е подходяща за различните ситуации. Може би отговорът не е в една и съща бюджетна граница, равна за всички отбори.”

Според Брандъл обаче Ферари трябва да види голямата картина и как намаляването на бюджетите може да запази в спорта и другите големи производители

''На първо място трябва да се промени процесът на взимане на решения и това да се вземе от ръцете на тези, които имат конкурентно предимство и естествено искат да го запазят”, обясни ситуацията Брандъл. Той напомни за възможността на Ферари да налага вето на решенията и големите разлики при разпределението на приходите.

''Те (Ферари – б.р.) трябва да разберат, че има истинска опасност. Че е важно пред бордовете на Мерцедес, Рено, Хонда и другите компании да се представят по-лесни за оправдаване разходи срещу участието във Формула 1. А те трябва да се определят от разумния бюджетен таван…”

Мартин Брандъл е поредната личност във Формула 1, която апелира за намаляване на разликите между екипите. Тя в последните години е станала прекомерно голяма. Според Брандъл запазването на статуквото, което желае Ферари, е като „Манчестър Юнайтед да играе с по-малка врата срещу своите съперници.”

По време на зимните тестове Ромен Грожан направи друго подобно сравнение. Той заяви, че Гран при изобщо не е спорт. Той сравни ситуацията в Гран при с това Роджър Федерер да играе с ракета срещу противник без такава или едното поле на корта да е по-голямо от другото.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.