Отидете към основна версия

1 256 1

Уелс разби Русия и покори група B

  • уелс-
  • русия-
  • бейл-
  • евро 2016-
  • група b

Уелският национален отбор по футбол продължи със страхотното си представяне на Евро 2016 и се саморазправи с обърканите руснаци с 3:0 в последната си среща от група B на турнира.

От самото начало на двубоя се видя, че защитата на "Сборная" далеч няма капацитета да се справи с бързаците Бейл и Рамзи и ще има огромни проблеми. Това очакване се потвърди и още в 11 -ата минута Рамзи даде аванс на "драконите".

В 20-ата минута пък Нийл Тейлър удвои аванса на Уелс и така до голяма степен уби интригата в двубоя.

При отлична контра на островитяните Роман Широков опита да избие топката от краката на Гарет Бейл, но вместо това я подаде отдясно в наказателното поле, където бе Нийл Тейлър. Първият удар на защитника бе спасен от Акинфеев, но топката отново попадна в Тейлър, който не сбърка при добавката, отбелязвайки първия си гол за Уелс.

Звездата на Реал (М) Гарет Бейл също не пропусна да се разпише и сложи точка на спора с красиво попадение през втората част. Голаджията бе изпуснат от руската защита и с техничен външен фалц намери вратата за крайното 3:0.

От тук вече всичко окончателно приключи и мачът само се доиграваше. Крис Коулман предвидливо даде почивка на черноработниците Джо Алън и Ледли Кинг, а малко преди края и Бейл беше заменен.

След последните срещи Уелс еднолично печели първото място в групата си с актив от 6 т. Англия остана на второто място с 5 т. Словакия са с 4 т., а Русия е на дъното с 1 т.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини