Отидете към основна версия

1 002 0

Съдиите на Евро 2016 (снимки)

  • съдии-
  • решения-
  • евро 2016
Снимка: БТА/АР

Футболистите усещат напрежението от важността на мачовете от Евро 2016. Те често изпускат нервите си, което води до пререкания с противници, груби нарушения и необмислени действия. За реда на терена трябва да се грижат съдиите, които трябва да успокоят ядосаните играчи. Те взимат правилните решения, но и често допускат груби грешки.

Реферът Увидио Хатеган изнася "лекция" на футболистите на Италия и Ейре в мача помежду им. Нервите взеха връх след като румънецът не отсъди чиста дузпа за тима от Великобритания. Въпреки това ирландците победиха с 1:0 и се класираха за осминафиналите.

Полякът Симон Марчиняк също имаше трудна задача с овладяването на нервите на мача между Исландия и Австрия. Съдията отсъди дузпа за австрийците, които обаче я пропуснаха. В крайна сметка островитяните се класираха за осминафиналите след победа с 2:1.

И Бьорн Куиперс имаше проблеми в ръководения от него мач. Дербито между Хърватия и Испания завърши с победа за "шахматистите". Куиперс обаче не даде дузпа за Хърватия, но пък отсъди така за иберийците, която те пропуснаха.

Да си страничен рефер също не е лека задача. Това разбра Фредерик Кано, който отнесе зверски удар от топката по време на мача между Германия и Северна Ирландия. Въпреки извадения въздух, Кано показа издръжливост и успя да довърши срещата.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини