Отидете към основна версия

887 0

Евро 2016 в снимки

  • франция-
  • исландия-
  • евро 2016

Французите празнуваха, за Исландия приказката приключи

Снимка: БТА/АР

През вчерашният ден се изигра един мач от програмата на Евро 2016. Това бе последният четвъртфинален двубой, който протиповопостави домакините от Франция срещу сензацията на турнира - Исландия. 

Френските привърженици бяха затаили дъх в очакване на изключително важния мач. Феновете на "петлите" бяха напълнили стадиона до краен предел и не спряха да подкрепят своите любимци.

В крайна сметка Франция триумфира след категоричното 5:2. "Петлите" се забавляваха на терена срещу островитяните, но следващият тест е много по-тежък и сериозен - полуфинал с Германия.

Оливие Жиру бе сред най-добрите на терена. Нападателят на Арсенал отбеляза първия и последния гол за "петлите" и остави много добри впечатления с изявите си. 

След последния съдийски сигнал за феновете на Исландия стана ясно, че приказката наречена "Евро 2016" свършва. Въпреки това цялата нация може да е горда от постигнатото от исландските футболисти, които въпреки, че бяха дебютанти на голям футболен форум, успяха да спечелят много нови симпатизанти. 

На другия полюс на емоциите бяха френските запалянковци, които отпразнуваха бурно победата и класирането за следващата фаза на Евро 2016.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини