Отидете към основна версия

2 447 18

Русия спечели велика ледена битка с Германия (СНИМКИ)

  • хокей-
  • епичен финал-
  • победа-
  • златен медал-
  • пьонгчанг-
  • зимни олимпийски игри-
  • олимпиада

Руснаците грабнаха олимпийското злато в хокея след епичен финал срещу германския тим

Снимки: АР Xinhua / БТА

Руският хокеен отбор спечели олимпийската титла след невероятен финал с Германия, завършил 4:3 след продължения.

Отборът Олимпийски спортисти от Русия спечели епичния финал в мъжкия хокеен турнир за пръв път от 26 години насам. С тази победа делегацията на Русия, която се състезава под неутрален флаг на тазгодишната зимна олимпиада, си тръгва от Игрите само с два златни медала, след този на фигуристката Алина Загитова.

Хокеистите на Русия бяха на път да допуснат голяма сензация, след като изоставаха от германците, но изравниха с човек по-малко, секунди преди изтичане на редовното време. В продължението Кирил Капризов отбеляза решителната шайба 9:40 минути преди финалната сирена и донесе златото на руснаците.

До момента Русия не е имала титла след разпада на СССР като самостоятелна държава. Тази от ПьонгЧанг също няма да се води на страната заради наказанието ѝ да не участва в игрите заради допинг скандала. Руският тим има седем титли (1956, 1964, 1968, 1972, 1976, 1984 и 1988 година), но всички предишни успехи дойдоха под името Съветски съюз. Руският отбор не беше играл финал в продължение на 20 години, след като в Нагано през 1998 г. отстъпи на Чехия.

Германците не успяха да поднесат нова изненада, след като в течение на турнира се превърнаха в убиец на гиганти. На четвъртфиналите те отстраниха двукратните шампиони от Швеция, а на полуфинала детронираха Канада, която беше спечелила последните два турнира.

Първата третина беше доминирана руснацитеи секунда преди нейния край Вячеслав Войнов откри резултата, завършвайки комбинация между Гусев и Капризов. В средата на втората четвърт Бундестима отговори и чрез Феликс Шутц резултатът стана равен.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини