Отидете към основна версия

11 656 5

Какво има в болида на Фетел?

  • ferrari-
  • ръчка-
  • болид-
  • фетел-
  • скандал-
  • формула 1

Ръчка, което го няма в другите болиди, създаде напрежение във Формула 1

Ferrari е в центъра на нова техническа интрига заради забелязаната допълнителна ръчка на волана на Фетел. Елементът присъства само в колата на немеца, а при Кими Райконен го няма. Скудерия се опита да запази това в тайна, но добавката с неясно предназначение беше забелязана, когато Себастиан спря за интервюта след спечелената от него квалификация в Бахрейн.

Ferrari не дават информация за какво се използва ръчката, но все пак отрекоха слуховете, че функцията е да променя настройките на двигателя, така че да се продължава изпускането на газове дори в завоите, когато не се подава газ. Всъщност подобно предназначение е малко вероятно, защото преди сезона ФИА даде ясно да се разбере, че ще наказва строго отборите, които се опитат да използват настройки с подобна цел, пише "Sportal".

Възможно е ръчката да е свързана с настройки, които трябва да се променят по време на завой – както на диференциала, така и по картата на двигателя или контрола на енергията – защото тя е позиционирана така, че да се използва лесно при завъртане на волана.

Ръчката има сензор за въртене, което означава, че поддържа различни степени, а не е просто копче за включване и изключване. Засега, обаче, всяко обяснение е спекулация, докато Скудерия не издадат сами за какво става дума.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини