25 Април, 2018 05:15 11 652 5

Какво има в болида на Фетел?

  • ferrari-
  • ръчка-
  • болид-
  • фетел-
  • скандал-
  • формула 1

Ръчка, което го няма в другите болиди, създаде напрежение във Формула 1

Ferrari е в центъра на нова техническа интрига заради забелязаната допълнителна ръчка на волана на Фетел. Елементът присъства само в колата на немеца, а при Кими Райконен го няма. Скудерия се опита да запази това в тайна, но добавката с неясно предназначение беше забелязана, когато Себастиан спря за интервюта след спечелената от него квалификация в Бахрейн.

Ferrari не дават информация за какво се използва ръчката, но все пак отрекоха слуховете, че функцията е да променя настройките на двигателя, така че да се продължава изпускането на газове дори в завоите, когато не се подава газ. Всъщност подобно предназначение е малко вероятно, защото преди сезона ФИА даде ясно да се разбере, че ще наказва строго отборите, които се опитат да използват настройки с подобна цел, пише "Sportal".

Възможно е ръчката да е свързана с настройки, които трябва да се променят по време на завой – както на диференциала, така и по картата на двигателя или контрола на енергията – защото тя е позиционирана така, че да се използва лесно при завъртане на волана.

Ръчката има сензор за въртене, което означава, че поддържа различни степени, а не е просто копче за включване и изключване. Засега, обаче, всяко обяснение е спекулация, докато Скудерия не издадат сами за какво става дума.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Оле ле

    10 2 Отговор
    Ръчка за въртене ?
    Поддържа различни степени, а не е просто копче за включване и изключване.

    Докъде я докарахме?
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 формуланчо

    9 0 Отговор
    Ръчката е за отваряне на барчето с уиски.
  • 4 Боби свищов

    0 9 Отговор
    Ко питате фетал питайте мен ко имам у колата шпека шпека за нанизване отзад дето ми се наммества редовоно супер ми е вибаги до мен улиза плътно но вече се разлаби трябва по голям дунавски суджук
  • 5 гост

    0 0 Отговор
    Ами питайте го. А и щом не е прикрито, то ФИА знае за него, щом те нямат проблем, значи не е в разрез с правилата. Кими може да не иска подобна настройка.