Отидете към основна версия

4 023 49

Подвиг! Русия изхвърли Испания

  • испания-
  • русия-
  • световно първенство-
  • москва-
  • дузпи-
  • футбол-
  • подвиг

Домакините от Русия отстраниха испанците след изпълнение на дузпи

Снимка: БТА

Русия извърши истински подвиг и победи Испания в драматичен мач на осминафиналите на Световното първенство по футбол. На стадион „Лужники” в Москва руснаците стигнаха до успеха над съперниците си след изпълнение на дузпи, след като в редовното време и продълженията срещата завърши наравно 1:1. При дузпите те бяха по-точни и се наложиха с 4:3.

Испанците започнаха мача с налагане стила си на игра с продължителни разигравания и задържане на топката. Макар да нямаха чисто голово положение в началото на двубоя, те откриха резултата още в 12-ата минута. След изпълнение на статично положение топката срещна крака на Сергей Игнашевич, докато бранителят пазеше Серхио Рамос, и се озова в собствената му врата. „Сборная” не се отказа и в последните минути на първото полувреме наложи натиск. Четири минути преди края на полувремето бе отсъдена дузпа за Русия заради игра с ръка на Жерар Пике. Артьом Дзюба изравни от бялата точка.

През второто полувреме руснаците разчитаха на контраатаки, докато Испания продължаваше да владее, но без чисти голови положения. Пет минути преди края на редовното време Андрес Иниеста стреля опасно от границата на наказателното поле, но Игор Акинфеев спаси. До края на редовното време не паднаха голове и за първи път на това Световно първенство в Русия се стигна до продължения.

В продълженията испанците бяха по-активни, но руснаците удържаха равенството и победителят трябваше да бъде решен с дузпи. Руснаците бяха безпогрешни, а трикратните европейски шампиони изтърваха две дузпи и се сбогуваха с Мондиала. На четвъртфиналите Русия ще се изправи срещу победителя от двойката Хърватия – Дания. Двата тима излизат един срещу друг тази вечер от 21:00 часа българско време в Нижни Новгород.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини