Last news in Fakti

2 Юли, 2018 10:03 1 408 0

Иниеста обяви отказването си от националния

  • иниеста-
  • испания-
  • русия-
  • отказване-
  • национален отбор-
  • световно първенство

34-годишният халф изигра последния си мач за „Ла Фурия“

Иниеста обяви отказването си от националния - 1
Снимка: БТА/АР

Андрес Иниеста обяви края на кариерата си в испанския национален отбор по футбол след отпадането от домакина Русия на осминафиналите на Мондиал 2018. „Ла Фурия“ загуби с 3:4 след изпълнение на дузпи, а в редовното време и продълженията резултатът бе 1:1.

"Това беше последният ми мач за националния отбор. Имах прекрасни моменти, но краят дойде", категоричен бе 34-годишният плеймейкър и бивш футболист на Барселона.

Иниеста е героят на Испания от финала на Мондиал 2010 в ЮАР, когато вкара гола за победата над Холандия с 1:0 след продължения. Той стана и двукратен европейски първенец с иберийците през 2008 в Австрия и Швейцария и 2012 година в Полша и Украйна. Халфът напусна Барселона след края на изминалия сезон и ще продължи състезателната си кариера в японския Висел Кобе.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА